Kližan sa ohradil voči výmyslom. Nadala z dopingu neobvinil

Martin Kližan
Martin Kližan (Autor: SITA)
TASR|23. sep 2011 o 16:15

Slovenský tenista reagoval na vyhlásenia médií rázne. "Nikdy by som bez dôkazov vedome nespochybnil integritu konkrétnych osôb. Bolo by to neférové a bez rešpektu," hovorí.

BRATISLAVA. Martin Kližan sa obrátil na TASR so žiadosťou o reakciu na vyjadrenia, ktoré odzneli v niektorých českých i slovenských médiách v súvislosti so Španielom Rafaelom Nadalom a narážkami na jeho možný doping. TASR uverejňuje vyhlásenie v plnom znení bez redakčných úprav.

Kližana obvinenie nahnevalo. Očierňovanie sa mi prieči, hovorí

"Posielam vám moje vyhlásenie ohľadom očierňovania môjho mena a výmyslov, ktoré poskytovali niektoré české a aj slovenské médiá. Prekvapene, zhrozene a pobúrene registrujem, že mediálnym priestorom nielen na Slovensku sa šíri značne zjednodušujúca interpretácia mojich nedávnych vyjadrení."

"Počas predmetnej on-line diskusie som si, žiaľ, neuvedomil, že určité pasáže pri vytrhnutí z kontextu a cielene škandalizujúcom spracovaní - aj s prispením môjho pomerne nedbanlivého formulovania, ktoré pripúšťam - môžu vyznieť úplne v rozpore s mojimi postojmi a zásadami."

"Nikdy by som bez dôkazov vedome nespochybnil integritu konkrétnych osôb. Bolo by to neférové a bez rešpektu. Očierňovanie sa mi prieči. Verejné zvlášť. Mrzí ma teda a irituje, že zrazu mám nálepku jeho pôvodcu. Aj preto poskytujem toto stanovisko."

"V komunikácii vyznávam priamosť a ústretovosť. Teraz sa to roztrpčujúco obrátilo proti mne a tento nepríjemný prípad ma pomkýna do budúcna prehodnotiť mieru otvorenosti a ochoty vystavovať sa riziku podobného zneužitia mojich slov na fabrikovanie afér.

Nadala z brania drog neobvinil

Pod vplyvom stupňujúceho sa rozruchu deklarujem, že som určite nemal v úmysle obviniť kohokoľvek z nekalých praktík, ba ani len pripustiť takúto možnosť, keď mi to podsunuli. Keď čítam napríklad v českom Blesku citáciu priamo v titulku:

"Kližan: Nadal berie drogy!", nezostáva mi iné, než sa striktne ohradiť a zvažovať príslušné právne kroky. Dištancujem sa od týchto nehoráznych výmyslov. Upozorňujem, že v celej odpovedi som ani raz nepoužil slovo drogy či doping."

"Spolieham sa na to, že všetci - nielen na kurte - si stanovujeme ušľachtilé ciele a pristupujeme k ich dosahovaniu s čistým svedomím. Ak je tento môj predpoklad naivný, ako sa obávam na základe čerstvej neblahej skúsenosti, potom mám trpké ponaučenie, zotrvávam však v presvedčení, že mám čisté svedomie a nemusím pred nikým klopiť zrak. Rád verím, že sa to týka každého v tejto "kauze".

Martin Kližan

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan sa ohradil voči výmyslom. Nadala z dopingu neobvinil