Kližan prehral vo finále dvojhry na challengeri v Ríme

SITA|17. apr 2011 o 17:56

Martin Kližan prehral vo finále dvojhry na turnaji v Ríme s takisto nenasadeným Holanďanom Thomasom Schoorelom v ich premiérovom vzájomnom zápase za 136 minút 5:7, 6:1, 3:6.

RÍM. Slovenský tenista Martin Kližan prehral v nedeľňajšom "ľaváckom" finále dvojhry na turnaji v Ríme (dotácia 30 000 eur, antuka vonku) s takisto nenasadeným Holanďanom Thomasom Schoorelom v ich premiérovom vzájomnom zápase za 136 minút 5:7, 6:1, 3:6. Nazbieral presne o jeden fiftín menej, inkasoval 10 es.

Dvadsaťjedenročného Bratislavčana nepochybne veľmi bude mrzieť, že v úvodnom sete nezužitkoval náskok 4:0. Víťaz vlaňajšieho novembrového bratislavského challengeru Ritro Slovak Open totiž po chvíli už mal manko 4:5 s brejkom, a hoci ešte dokázal vyrovnať na 5:5, znova stratil servis.

Dvadsaťdvaročný 202 cm vysoký Schoorel (162. vo svetovom rebríčku) potom v 12. geme zakončil otváracie dejstvo esom. V druhej časti získal Holanďan "čestný" gem až za stavu 0:5, ale vydaril sa mu nástup do tretieho setu. Prerazil Slovákov servis v druhej hre a náskok si napokon už udržal.

"V prvom sete som viedol už 4:0, no nevyužil som to. Súper sa dostal na koňa, oveľa menej kazil, napriek svojej výške hral solídne od základnej čiary, niekedy som jednoducho nestíhal. Prvé dejstvo som prehral smoliarsky 5:7, druhé som síce získal 6:1, ale v rozhodujúcom som prehral 3:6. Mal som toho dosť po sobotňajšom víťazstve vo štvorhre - ani nie tak fyzicky, skôr psychicky. Bol som v Ríme týždeň, každý deň som hral, bolo to náročné. Škoda finálového neúspechu, no vždy lepšie ako prehrať v 1. kole,“ povedal Martin Kližan a pokračoval: „Najbližšie ma čaká kvalifikácia v Belehrade, turnaj v Prahe a prípadne domáca extraliga.“

Zverenec Karola Kučeru Kližan, momentálne 171. v počítačovom poradí, napriek finálovému nezdaru veľmi reálne útočí na svoj osobný renkingový rekord v podobe 154. pozície.

Daviscupový reprezentant SR si odnáša 48 bodov do počítačového poradia a šek na 2500 eur. Navyše, už v sobotu sa po boku Taliana Alessandra Mottiho radoval z miestneho deblového titulu, svojho premiérového challengerového vo štvorhre.

Dvojhra - finále, ATP Challenger Tour RAI Open v Ríme (dotácia 30 000 eur, antuka vonku):

Thomas Schoorel (Hol.) - Martin Kližan (SR) 7:5, 1:6, 6:3 za 136 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan prehral vo finále dvojhry na challengeri v Ríme