Kližan do semifinále challengera v Záhrebe, predviedol dobrý štandard

SITA|13. máj 2011 o 21:35

Slovenský tenista Martin Kližan nastúpi v semifinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v chorvátskom Záhrebe proti Argentínčanovi Diegovi Junqueirovi.

Kližan v príprave na Roland Garros vyradil z antukového turnaja v Záhrebe posledného z ôsmich nasadených účastníkov.

ZÁHREB. Slovenský tenista Martin Kližan nečakane zvíťazil v stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Pliva Zagreb Open v chorvátskom Záhrebe (dotácia 50 000 USD, antuka vonku) nad favorizovanou domácou jednotkou tohto podujatia Ivanom Dodigom, 46. vo svetovom rebríčku, za 138 minút 7:6 (2), 2:6, 6:3.

"Dodig je síce Chorvát, ale pochádza z Bosny a Hercegoviny, nejako príliš mu tu nefandili. Diváci neboli extra proti mne, tlieskali dobrému tenisu. Dôležitý bol hneď prvý gem, v ktorom som si podržal servis z 0:40. V tajbrejku on porobil chyby, obrátil som to z 0:1 na 5:1, zahral som vtedy dobre. V druhom sete sme mali nejakú divnú sériu lôpt, boli strašne mäkké, vôbec som nemal kontrolu, lietalo mi to. Za stavu 2:5 som si radšej prehral servis, aby som nemusel začínať tretí set. Rýchlo som ho v ňom brejkol a on ku koncu fyzicky dosť odišiel. Ja sa cítim fit, som dobre namakaný a musím z toho ťažiť. Celkovo sme mali super výmeny a povedal by som, že som v nich mal navrch. Predviedol som dobrý štandard," povedal Martin Kližan pre agentúru SITA.

Prvýkrat v TOP 150

Zverenec Karola Kučeru Kližan si v sobotňajšom semifinále miestnej singlovej súťaže zmeria sily s Argentínčanom Diegom Junqueirom (133.), ktorý v 1. kole prekonal Lukáša Lacka dvakrát 6:3. Kližan má už teraz istotu 29 bodov do svetového rebríčka a šeku na 2510 dolárov.

Dvadsaťjedenročný Bratislavčan je na 154. pozícii v počítačovom poradí, k 16. máju si zlepší osobný rekord v podobe 153. priečky a prvý raz v kariére sa ocitne v Top 150. V prípade semifinálového úspechu bude reálne útočiť na Top 140 a prostredníctvom zisku titulu by už ohrozoval Lacka na poste národnej jednotky - chýbalo by mu len 10 bodov.

Zápas ľavákov

"Junqueira je starý, malý, má slabší pohyb. Budem ho musieť naháňať. On je takisto ako ja ľavák a zvykne to hrať z forhendu do krosu pravákom na bekhend, v čom by mohla byť moja výhoda. Je pravda, že všetci nasadení hráči sú už vyradení, ale nasadený som nebol napríklad ani ja a hrám tu dobre," uviedol Kližan pred duelom s 30-ročným 177 cm vysokým Juhoameričanom.

Víťaz novembrového bratislavského challengeru Ritro Slovak Open na tvrdom povrchu v hale Kližan sa na budúci týždeň predstaví v kvalifikácii parížskeho grandslamového turnaja Roland Garros.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan do semifinále challengera v Záhrebe, predviedol dobrý štandard