Kližan a Kovalík nezískali svoj druhý spoločný titul, v Marbelle prehrali vo finále

Zľava Jozef Kovalík, Martin Kližan a Dominik Hrbatý.
Zľava Jozef Kovalík, Martin Kližan a Dominik Hrbatý. (Autor: TASR)
SITA|31. mar 2018 o 21:01

Slovenský pár v rozhodujúcom stretnutí nezískal ani set.

MARBELLA. Slovenskí tenisti Martin Kližan a Jozef Kovalík prehrali 3:6, 4:6 s argentínsko-uruguajským párom Guido Andreozzi, Ariel Behar nasadeným ako štvrtým v sobotňajšom finále štvorhry na turnaji ATP Challenger Tour v španielskej Marbelle.

Juhoameričania si odnášajú 80 bodov do príslušného renkingu a spoločnú prémiu 2670 eur pred zdanením, zdolaných Slovákov uteší 48 bodov a 1550 eur brutto.

Marbella - finále štvorhry:

Guido Andreozzi, Ariel Behar (Arg./Urug.-4) - Martin Kližan, Jozef Kovalík (SR)

6:3, 6:4

/za 68 minút/

Bratislavčania Kližan a Kovalík teda napokon nenadviazali na svoj vlaňajší deblový úspech z rovnakej úrovne, ktorý dosiahli na prelome septembra a októbra na antuke v Ríme.

Dvadsaťosemročný Kližan si musí počkať na piatu challengerovú trofej vo štvorhre. Na konte má aj štyri deblové primáty z hlavnej profesionálnej scény ATP World Tour.

Dvadsaťpäťročný Kovalík si nepripísal svoj druhý challengerový titul vo štvorhre popri spomenutom jesennom z talianskej metropoly.

Kližan a Kovalík spolu s daviscupovým kapitánom Dominikom Hrbatým, jadrom realizačného štábu a kolegami Andrejom Martinom a Norbertom Gombosom už v polovici minulého týždňa pricestovali do Marbelly na sústredenie pred bratislavským stretnutím Slovensko - Bosna a Hercegovina 6. - 7. apríla v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára.

Súčasťou prípravy na Davis Cup bol štart na tomto turnaji, vo dvojhre sa najďalej dostal Kližan do semifinále. Piatym členom oficiálneho predbežného kádra je Lukáš Lacko, ktorý tento týždeň hral na challengeri vo francúzskom St. Brieuc.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan a Kovalík nezískali svoj druhý spoločný titul, v Marbelle prehrali vo finále