Kladivárka Hrašnová siahala na medailu v inom športe. Zamrzí to, hovorí

Martina Hrašnová.
Martina Hrašnová. (Autor: TASR)
TASR, Sportnet, SITA|11. apr 2021 o 16:50

Bola jedinou Slovenkou na ME v A-kategórii.

ME vo vzpieraní - Moskva

dvojboj - ženy - nad 87 kg

1.

Emily Campbellová

Veľká Británia

276 kg

2.

Anastasia Lysenková

Ukrajina

252 kg

3.

Melike Günalová

Turecko

243 kg

6.

Martina Hrašnová

Slovensko

219 kg

trh

1.

Emily Campbellová

Veľká Británia

122 kg

2.

Anastasia Lysenková

Ukrajina

116 kg

3.

Melike Günalová

Turecko

108 kg

4.

Martina Hrašnová

Slovensko

103 kg

nadhod

1.

Emily Campbellová

Veľká Británia

154 kg

2.

Anastasia Lysenková

Ukrajina

136 kg

3.

Melike Günalová

Turecko

135 kg

6.

Martina Hrašnová

Slovensko

116 kg

MOSKVA. Slovenka Martina Hrašnová obsadila na majstrovstvách Európy vo vzpieraní v Moskve 6. miesto v dvojboji v najťažšej kategórii nad 87 kg.

V dvojboji dosiahla výkon 219 kg. Zvíťazila Britka Emily Campbellová za 276 kg, ktorá bola najlepšia aj v trhu a nadhode.

Hrašnová bola jediná slovenská zástupkyňa v elitnej A-kategórii na ME 2021 v Moskve. Ostatní slovenskí reprezentanti sa predstavili v B-kategórii ME.

Slovenskej reprezentantke nechýbalo veľa, aby po dvoch striebrach z ME v atletike v hode kladivom pridala do svojej zbierky aj cenný kov z kontinentálneho šampionátu v úplne inom športovom odvetví.

Zverenkyňa trénera Rudolfa Lukáča skončila štvrtá v trhu, keď dostala nad hlavu 103 kg. Bronzový pokus Turkyne Melike Günalovej mal hodnotu 108.

Jeden pokus pritom mala Hrašnová neplatný, keď opravovala svoj základ 99 kg. V nadhode najprv úspešne zvládla 112 kg a potom aj 116, nevyšiel jej až záverečný pokus na 120 kg a v disciplíne obsadila rovnako ako celkovo 6. priečku.

"Už viackrát počas kladivárskej prípravy som si povedala, že by bolo celkom zaujímavé vyskúšať si, čo by som dokázala na vzpieračskom šampionáte," priznala pre web atletika.sk Hrašnová.

Vzpieraniu sa chcela začať venovať až po olympiáde v Tokiu. Plány však zmenila pandémia koronavírusu pre ktorú sa olympijské hry namiesto leta 2020 uskutočnia až tento rok.

"Keď som videla štartovku, dúfala som, že zabojujem o štvrté - piate miesto. Skončila som šiesta, čo ma trochu mrzí, lebo štvrtú priečku som mala naozaj na dosah. Vzhľadom na to, že išlo o moju premiéru na ME v inom športe ako atletike, šieste miesto je v konečnom dôsledku - podľa mňa - skvelé," hovorí.

"Veľmi som chcela zabojovať o piate miesto, no nakoniec mi naň chýbalo iba kilo a na štvrté dve. To dosť zamrzí," dodala Hrašnová.

"Už sa ani nepamätáme, kedy sme dosiahli podobné umiestnenie na seniorských pretekoch. Martina bojovala výborne.

Vyškolila o 15 rokov mladšie súperky a o lepšie umiestnenie ju pripravil mimoriadne prísny verdikt rozhodcov pri poslednom pokuse na 120 kg. Klobúk dolu! Uznanie si zaslúži okrem nej aj tréner Rudo Lukáč," napísali na facebookovom profile Slovenského vzpierania.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Kladivárka Hrašnová siahala na medailu v inom športe. Zamrzí to, hovorí