Kto chce trofeje, nech ho kúpi. Získal deviaty titul za osem rokov

Kingsley Coman.
Kingsley Coman. (Autor: SITA/AP)
TASR|17. jún 2020 o 13:29

Kingsley Coman priťahuje trofeje.

MNÍCHOV. Unikátnu zbierku úspechov má v mladom veku francúzsky futbalista Kingsley Coman.

V utorok sa stal s mníchovským Bayernom bundesligovým majstrom a tri dni po dovŕšení 24 rokov získal už svoj deviaty ligový titul v profesionálnej kariére.

Coman je magnet na trofeje, deväť titulov z troch špičkových európskych líg dokázal vybojovať iba v priebehu ôsmich sezón.

Profikariéru odštartoval v drese Paríža St. Germain, s ktorým získal titul vo francúzskej lige v sezónach 2012/2013 a 2013/2014, prvý vo veku 16 rokov.

Šikovný krídelník síce odohral za prvý tím PSG iba jeden, respektíve dva zápasy, ale ako člen kádra oslavoval s mužstvom obe trofeje.

Ďalšie dva majstrovské tituly vybojoval s Juventusom Turín. V ročníku 2015/2016 získal dokonca dva. Za Juventus nastúpil v úvode sezóny iba raz, následne ho klub poslal na hosťovanie do Bayernu, s ktorým sa stal majstrom v Bundeslige. Juventus v tej istej sezóne vybojoval titul v Serii A.

Francúzsky reprezentant získal s Bayernom titul vo všetkých piatich sezónach, ktoré v Nemecku odohral.

Okrem ligových titulov má na konte aj triumf vo Francúzskom pohári (2014) a Superpohári (2013), s Juventusom takisto získal raz národný pohár (2015) a Superpohár (2015) a s Bayernom dvakrát oslavoval zisk Nemeckého pohára (2016 a 2019) a trikrát Superpohára (2016 až 2018).

Ďalší Nemecký pohár môže uchmatnúť v júli, keď Mníchovčania narazia vo finále na Leverkusen. S Bayernom zostáva v hre aj o triumf v Lige majstrov.

Coman slávil úspech už aj na reprezentačnej scéne, s Francúzskom vybojoval striebro na domácich ME 2016.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Kto chce trofeje, nech ho kúpi. Získal deviaty titul za osem rokov