Parádny debut. Cehlárik bol hviezdou úvodného duelu KHL

Peter Cehlárik.
Peter Cehlárik. (Autor: TASR)
Sportnet|1. sep 2021 o 19:00 (aktualizované 1. sep 2021 o 21:06)

Strelil prvý gól sezóny.

OMSK. Slovenský útočník Peter Cehlárik sa zaskvel v úvodnom zápase novej sezóny KHL. Rodák zo Žiliny si oblieka dres majstrovského Avangardu Omsk, kam prestúpil po úspešnej sezóne vo švédskom Leksande. 

Cehlárik strelil prvý gól nového ročníka už vo štvrtej minúte zápasu proti CSKA Moskva (4:0). V presilovej hre dostal krížnu prihrávku od Sergeja Tolčinského a strelou z prvej prekonal brankára Adama Reideborna.  

Presný zásah slovenského hokejistu bol jediný v úvodnej tretine, po ktorej viedol obhajca Gagarinovho pohára najtesnejším rozdielom. 

Napokon nezostalo len pri jednom presnom zásahu. V tretej tretine si najskôr pripísal Cehlárik asistenciu a v 52. minúte strelil svoj druhý gól v zápase. 

Corban Knight využil zaváhanie brankára, prihrávkou spoza bránky našiel Slováka, ktorý z úrovne bránkoviska dostal puk medzi betóny.

Pri súťažnom debute v drese Omsku dostal 26-ročný útočník šancu v elitnej útočnej formácii, v ktorej ho doplnili kanadský center Corban Knight a niekdajšia draftová jednotka zámorskej NHL Nail Yakupov.

Cehlárik prežíva úspešné obdobie aj na reprezentačnej úrovni. Na nedávnych majstrovstvách sveta v Rige bol vyhlásený za najlepšieho útočníka a minulý týždeň sa podieľal na postupe Slovenska na ZOH 2022. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Parádny debut. Cehlárik bol hviezdou úvodného duelu KHL