KHL bude mať možno tri konferencie

Šéf KHL Medvedev.
Šéf KHL Medvedev. (Autor: SITA)
SITA|13. feb 2013 o 11:34

Jedným z možných formátov, podľa ktorého sa bude hrať od budúcej sezóny KHL je aj rozdelenie tímov do troch konferencií.

MOSKVA. Kontinentálnu hokejovú ligu čaká pravdepodobne už v najbližšej sezóne rozšírenie, hlavnými adeptmi sú chorvátsky Záhreb a talianske Miláno, v pondelok k záujemcom o súťaž oficiálne pribudol aj poľský Gdansk.

Vedenie KHL v súčasnosti uvažuje o formáte súťaže pre budúcnosť.

"Riešenie prijmeme neskôr. Momentálne sú hlavnými kandidátmi Záhreb a Miláno. Možno jeden z týchto tímov vstúpi do súťaže už v novej sezóne. Máme rozpracovaných viacero variantov, prezradím len jeden. Zvažujeme rozdelenie ligy na tri konferencie. Zatiaľ však nebudem hovoriť o prognózach na rozšírenie a zmenu štruktúry ligy. Všetko je v štádiu úvah," povedal v rozhovore pre Sport-Express prezident Kontinentálnej hokejovej ligy Alexander Medvedev.

Rozšírenie súťaže pomohlo zvýšiť v niektorých mestách divácky záujem, ale i konkurenciu medzi tímami. Najmä v Prahe a v Bratislave narástli návštevy fanúšikov.

"V Prahe už niekoľko rokov mali problém s návštevnosťou. A teraz na zápas Leva so Slovanom prišlo okolo 16-tisíc divákov. Nárast návštevnosti sledujeme aj v Bratislave, kde je na každom stretnutí vyše 10-tisíc divákov a je vypredané. V minulosti mali v slovenskej metropole vypredané na základnú časť maximálne dvakrát. Myslím si, že ďalšie komentáre sú tu zbytočné," doplnil Medvedev.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»KHL bude mať možno tri konferencie