Réway má ďalšiu šancu. Bude hrať za Slovan

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Marián Szűcs|8. nov 2017 o 08:44

Problémový mladík mení zámorie za KHL. Prvý zápas za Slovan môže odohrať už v pondelok.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom SME

BRATISLAVA. Martin Réway si po vyše šiestich rokoch zahrá hokej na Slovensku. Dohodol sa na zmluve do konca sezóny so Slovanom Bratislava. Vo štvrtok s tímom absolvuje prvý tréning.

„Réway je bezpochyby stále jeden z najväčších slovenských hokejových talentov za posledné roky,“ uviedol generálny manažér Slovana Patrik Ziman pre klubový web.

Veria, že klubu pomôže

Réway vynechal pre zdravotné problémy celú minulú sezónu, mal ťažkosti so srdcom. V lete sa pripravoval s tímom Banskej Bystrice, potom šiel do kempu Montrealu.

V NHL si však nezahral, klub ho poslal na farmu. Sám hráč priznal, že jeho kondícia nie je na požadovanej úrovni. Neuchytil sa však ani vo farmárskom tíme Montrealu. Odohral len päť zápasov, získal v nich dva body za asistencie.

Šikovný 22-ročný útočník priznal, že za rok bez hokeja stratil na ľade inštinkty. V zámorí mu tiež chýbali priatelia a rodina, preto požiadal Montreal o rozviazanie zmluvy. Klub mu vyhovel.

Teraz sa Réway pokúsi o nový začiatok v Slovane, ktorý mal oňho záujem už v minulosti.

„Po nedávnom uvoľnení spod kontraktu v Montreale sme urobili všetky potrebné kroky pre jeho pôsobenie v Bratislave. V Slovane mu chceme dať šancu na návrat do formy, ktorá ho zdobila. Zároveň veríme, že pomôže klubu k lepším výsledkom," naznačil Ziman.

Problémový hráč

Réway hral na klubovej úrovni naposledy na Slovensku ešte za mládežnícke výbery Martina v roku 2011. Potom pôsobil v Sparte Praha, v juniorskej lige v zámorí a neskôr vo Švajčiarsku.

Bol kapitánom slovenskej reprezentácie, ktorá v roku 2015 získala bronz na majstrovstvách sveta dvadsiatok. Zahral si aj na dvoch seniorských šampionátoch (2014 a 2016).

Réway má povesť kontroverzného hráča. Pred dvoma rokmi napríklad odmietol hrať za Spartu Praha, lebo nebol spokojný s priestorom, ktorý dostával na ľade. Klub sa ho napokon zbavil.

Počas prípravy na MS 2015 v Česku zasa prišiel bez vysvetlenia neskoro na zraz národného tímu. Vravel, že bol v zápche a nemohol sa nikomu z tímu dovolať.

Vtedajší kouč reprezentácie Vladimír Vůjtek ho napokon tesne pred začiatkom šampionátu z tímu vyradil. Réway cestoval domov potupne vlakom.

Teraz zasa mladý útočník odmietol vyplniť formulár, ktorý je podmienkou prípadného štartu na februárovej olympiáde v Pjongčangu. Dokonca si neželal ani to, aby dotazník vyplnilo vedenie reprezentácie zaňho.

Najbližší zápas v KHL odohrá Slovan v pondelok doma proti Ufe. Tím je v kríze, v tejto sezóne má zatiaľ na konte osem víťazstiev a až 23 prehier. V Západnej konferencii KHL je na predposlednom dvanástom mieste a na priečku zaručujúcu postup do play off stráca štrnásť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Réway má ďalšiu šancu. Bude hrať za Slovan