Kelemen chce vo Vroclave zostať, pripravuje sa dlhodobá zmluva

SITA|7. dec 2010 o 11:30

Od januára je oporou v bráne poľského tímu Slask Vroclav Marián Kelemen. O spokojnosti so slovenským brankárom svedčia aj rokovania o dlhodobej zmluve.

VROCLAV. Slovenský futbalový brankár Marián Kelemen si bude obliekať dres poľského prvoligového klubu Slask Vroclav minimálne do leta 2012, vedenie tímu si totiž uplatnilo ročnú opciu, ktorú obsahoval kontrakt rodáka z Michaloviec.

"Mal som zmluvu do leta 2011, ktorej súčasťou bola opcia pre Slask. Tú klub využil. Momentálne rokujeme o novej zmluve, takže uvidíme, ako to dopadne. Klub je so mnou spokojný, čo potvrdzuje uplatnená opcia a ponuka novej zmluvy. Mne sa vo Vroclave páči. Nič nové sa zatiaľ ešte nepodpísalo, prebehli len prvé rokovania. Nechcel by som zatiaľ nič konkretizovať, uvidíme, čo prinesú najbližšie dni," povedal Kelemen, ktorý v utorok 7. decembra oslávil 31. narodeniny.

Slask na začiatku sezóny vymenil trénera, keď Ryszarda Tarasiewicza nahradil Orest Lenczyk. "Pod taktovkou kouča Tarasiewicza neboli naše výsledky dobré, no nehrali sme zle. Pod vedením nového trénera sme sa zlepšili predovšetkým v defenzíve. Každý jeden kormidelník má vlastný štýl a metódy, obaja sú kvalitnými profesionálmi, Tarasiewicz však doplatil na naše nešťastné obdobie. Momentálne sa nám darí a chceme si túto fazónu udržať čo najdlhšie," uviedol Kelemen pre portál sportowefakty.pl.

Tridsaťročný gólman sa Slasku upísal v januári 2010 a okamžite sa stal oporou tímu, v minulosti okrem iného pôsobil v Holandsku, Španielsku či Grécku.

Slask figuruje po 15 kolách na priebežnej deviatej priečke v 16-člennom elitnom poľskom pelotóne, predsezónnym cieľom vedenia pritom bolo obsadiť aspoň piatu pozíciu v konečnom hodnotení.

"Ak sa nám bude dariť aj naďalej, nie je to nereálne. Treba však postupovať od zápasu k zápasu, postupne zbierať body a udržať si formu," uviedol M. Kelemen, ktorý sa vyjadril i na reprezentačnú tému: "Všetko záleží od trénera. Za seba môžem povedať, že sa budem snažiť hrať na maxime svojich možností a zabojovať tak o svoju šancu.

Nachádzate sa tu:
Domov