Karlos Vémola nemôže zápasiť na Štvanici. Nahradiť ho má Slovák

Karlos Vémola.
Karlos Vémola. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|12. júl 2021 o 11:35

Vémolu údajne nahradí slovenský zápasník.

PRAHA. Očakávaný turnaj domácej organizácie Oktagon MMA zasiahla ďalšia tvrdá rana.

Galavečer prišiel o účasť Karlosa Vémolu. Český bojovník sa v posledných mesiacoch bojoval so zraneniami, ktoré mu definitívne zabránili zápasiť na pražskej Štvanici.

„Po sérii niekoľkých zranení nakoniec kvôli utrhenutému tricepsu, aj napriek všetkej snahe, nie je schopný nastúpiť do titulového zápasu,“ oznámila organizácia.

Vémola sa mal v hlavnom zápase podujatia Oktagon 26 stretnúť s Poliakom Marcinom Naruszczkom v dueli o titul strednej váhy.

"Terminátor" pôvodne získal tento opasok v decembri, avšak následne oň prišiel kvôli problémom s váhou. 

V posledných týždňoch sa ale musel vysporiadať s viacerými komplikáciami, ktoré mu sťažovali prípravu. Vémola chcel aj tak pokračovať v príprave a do súboja nastúpiť.

Zranenie tricepsu napokon znamenalo koniec nádejám. 

Kto nahradí Vémolu?

Galavečer, ktorý sa koná v Prahe na Štvanici, je pre organizáciu už tradične veľmi dôležitý. 

Tento rok však prišlo niekoľko nepríjemných zásahov. Turnaj prišiel o duely Ivana Buchingera či Lea Brichtu a najnovšie tiež o hlavný zápas večera.

Situácia sa navyše komplikuje aj v strednej váhe, ktorá zatiaľ nemá svojho šampióna. Promotéri preto avizujú, že zrejme ešte v pondelok oznámia náhradné riešenie.

„Vzhľadom na dôležitosť zápasu a turnaja majú promotéri pripravené riešenie, ktoré v priebehu nasledujúcich hodín oznámime,“ píše sa ďalej v príspevku Oktagonu.

Podľa dostupných informácií Vémolu nahradí slovenský bojovník.

Novinár Robert Rampa z českého portálu iDnes.cz na sociálnej sieti uviedol, že do zápasu proti Naruszczkovi by mal nastúpiť Samuel "Pirát" Krištofič.

V hre by údajne mal byť dočasný titul strednej váhy.

Dočasný opasok nie je v našich končinách príliš známy, no v zahraničí s ním majú skúsenosti.

UFC ho využíva pomerne často, vrátane posledného prípadu, za ktorý si americkí promotéri vyslúžili značnú dávku kritiky.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Karlos Vémola nemôže zápasiť na Štvanici. Nahradiť ho má Slovák