Oktagon 30: Tichota po výhre vyzval na súboj 'Kuchára z Lidlu'. Neskôr chce poslať do dôchodku Buchingera

(Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|30. dec 2021 o 21:45

Český reprezentant predviedol dominantný výkon.

BRNO. Hlavný zápas prelims karty patril podľa mnohých najväčšiemu talentu, akým momentálne Česko disponuje. Reč je Jakubovi Tichotovi, ktorý je momentálne na vlne troch výhier. Proti nemu sa ale postavil ´kat´ Reinders tímu David Kareta.

Poľský reprezentant je momentálne na piatom mieste v rebríčku perových váh a tak nečuto, že tento súboj bol pre Tichotu ten najnáročnejší v kariére.

Priebeh zápasu

1. kolo

Tak ako sa čakalo, súboj už od začiatku nabral pekené tempo, keď sa v každej sekunde striedali útoky na oboch stranách. O čosi presnejší bol Tichota, ktorý trafil veľmi tvrdý úder a po 2 minútach preniesol súboj na zem.

Na zemi to vyzeralo skôr ako šachová partia, keď sa Poliak veľmi dobre bránil butterfly guardom, na ktorý Tichota nevedel nájsť recept, až v závere kola sa dostal do half guardu. Ani tu však veľa možností skórovať nemal.

2. kolo

Takmer rovnaký priebeh súboja pokračoval aj v druhej časti, keď Tichota po výmenách vzal súpera na zem, kde sa ale ocitol vo výhodnejšej pozícii ako v prvom kole.

Najväčšie vzrušenie prišlo v polovici kola, keď Tichota chytil gilotínu a zdalo sa, že môže byť aj dotiahnutá. Poliak ale zachoval pokoj a český reprezentant nakoniec sám usúdil, že súpera touto technikou neukonči. Do konca kola si ale Tichota súpera ukontroloval.

3. kolo

Poľský reprezentant vedel, že výhra v súboji môže prísť iba ukončením súpera. A tak aj Kareta otvoril súboj, keď v každom údere bola knokautová sila. Tichota ale zasa profesorsky preniesol súboj na zem, kde sa opakoval rovnaký scenár, ako v predchádzajúcich kolách.

Kareta sa ale nevzdával a v tretej minúte sa dokázal dostať na nohy. Tichota ale prešiel súperovi na chrbát a tak dostal Karetu zasa do defenzívy. Koniec súboja priniesol ďalší pokus o ukončene, keď mal Tichota chytené škrtenie. Nakoniec duel ukončil až klaksón.


Výsledok: Jakub Tichota víťazí na body (3 x 30-27)

Slová víťaza: Gameplan bol začať to výmenami v postoji a potom ho ťahať na zem. A to mi aj vyšlo. Chcel som skúsiť postoj, ale aj inú stránku, ktorú som ukázal.

Ivan je zranený a ja chcem byť šampión. Viem, že o mne hovoril Paulus a ja chcem ukázať, že nie je môj level. Dajte mi najprv toho kuchára z Lidlu a potom pošlem Bukiho do dôchodku. Nastolím novú generáciu na čele so mnou.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 30: Tichota po výhre vyzval na súboj 'Kuchára z Lidlu'. Neskôr chce poslať do dôchodku Buchingera