Kapitán i tréner Hearts chvália Mariána Kella

SITA|1. mar 2011 o 15:45

Kapitán škótskeho futbalového klubu FC Heart of Midlothian Marius Žaliukas opäť pochválil brankára tímu zo štadióna Tynecastle Mariána Kella.

EDINBURGH.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa viacerými výbornými zákrokmi v sobotňajšom stretnutí 28. kola škótskej Premier League na pôde Aberdeenu postaral o bezgólovú remízu. Z pohľadu 28-ročného odchovanca košického futbalu išlo už o 12 čisté konto v aktuálnej sezóne, čo je rovnaký počet, akým disponuje gólman Glasgowa Rangers Allan McGregor a o tri menej než má strážca svätyne Celticu Glasgow Fraser Forster.

"Je to skutočne mimoriadne kvalitný brankár. Veď sa len pozrite na počet zápasov, v ktorých nedostal gól. Som šťastný, že sa mu tak výrazne darí. Môžeme sa mu ďakovať za to, že sme s Aberdeenom neprehrali. V tejto sezóne sa mu vyhýbajú zranenia, je našou jednotkou a dostal sa do výbornej formy," uviedol Žaliukas pre oficiálnu stránku Hearts. Kella pravidelne chváli aj tréner FC Heart of Midlothian Jim Jefferies, ktorý pre Edinburgh Evening News povedal:

"S akoukoľvek príležitosťou súpera si pohodlne poradí. Z môjho pohľadu ide o špičkového gólmana. Navyše sa neustále zlepšuje. Práve Kello je jedným z dôvodov, prečo sa nám v aktuálnom ročníku darí."

Hearts momentálne figurujú v tabuľke na lichotivej tretej priečke so 16-bodovým náskokom pred štvrtým Kilmarnockom. Na druhý Rangers majú odstup štyroch bodov, obhajca celkového prvenstva však má dva zápasy k dobru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kapitán i tréner Hearts chvália Mariána Kella