Kanonier DAC Kweuke odchádza do Frankfurtu

Leonard Kweuke
Leonard Kweuke (Autor: tasr)
SITA|18. dec 2008 o 19:05

11-gólový kamerunský útočník Dunajskej Stredy sa dohodol s nemeckým bundesligistom Eintrachtpm Frankfurt na polročnom hosťovaní.

FRANKFURT. Kamerunský útočník Leonard Kweuke odchádza na polročné hosťovanie z DAC Dunajská Streda do nemeckého prvoligového futbalového klubu Eintracht Frankfurt.

Informáciu o dočasnej zmene pôsobiska 21-ročného autora 11 gólov v jesennej časti Corgoň ligy 2008/2009 potvrdil pre agentúru SITA generálny manažér tímu zo Žitného ostrova Dušan Chytil: "Áno, je to pravda. Požičali sme Kweukeho Frankfurtu do konca sezóny. Samozrejme, že sa v zimnom prestupovom období budeme usilovať o získanie náhrady za Leonarda."

Súčasťou dohody medzi Dunajskou Stredou a Eintrachtom, v ktorom kedysi hrával (1978 - 1982, 1983) terajší tréner DAC Werner Lorant, je opcia na prípadný riadny kontrakt.

"Príchodom tohto talentovaného útočníka sme vyhoveli predstave kouča Friedhelma Funkela nájsť niekoho k Martinovi Feninovi a Nikosovi Liberopoulosovi. Po zranení Ioannisa Amanatidisa totiž chcel mať k dispozícii ďalšieho futbalistu do ofenzívy," vysvetlil predseda predstavenstva Eintrachtu Heribert Bruchhagen.

Nachádzate sa tu:
Domov