V predĺžení nevyužili výhodu. Toto je posledný zápas, ktorý sme prehrali, netají sa Kubalík

Roman Červenka (v pozadí) oslavuje so spoluhráčmi a fanúšikmi po tom, ako strelil tretí gól v zápase Česko - Kanada.
Fotogaléria (30)
Roman Červenka (v pozadí) oslavuje so spoluhráčmi a fanúšikmi po tom, ako strelil tretí gól v zápase Česko - Kanada. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|21. máj 2024 o 20:04

Hralo sa o prvenstvo v skupine.

PRAHA. Podarilo sa im to, čo dlhých štrnásť rokov nie. Českí hokejisti zobrali na majstrovstvách sveta Kanade jeden bod. 

Zverenci Radima Rulíka strelili v hre bez brankára dva góly a zápas vyrovnali. Kanada však rozhodla o víťazstve v predĺžení, keď strelila rozhodujúci gól v oslabení

„V prvých dvoch tretinách sa hralo defenzívne, nikto nechcel urobiť chybu. Prvý gól akoby roztrhol vrece. Potom to už sypalo. V záverečnej tretine to bol perfektný hokej,“ povedal v štúdiu ČT Sport expert Martin Hosták. 

Energia domáceho prostredia

Jediný muž, ktorý bol v zostave posledného víťazstva proti Kanade na šampionáte 2010, bol kapitán Roman Červenka. Tridsaťosemročný útočník dokonca vyrovnal na 3:3 a poslal svoj tím do predĺženia.  

VIDEO: Zostrih zápasu Kanada - Česko na MS v hokeji 2024

„Čakali sme na svoju šancu a využili ju. Som rád, že sme sa dostali zo stavu 1:3 na bodový zápis. Škoda, že sme nezobrali v predĺžení aj druhý bod. Je to však povzbudenie, že sme stretnutie dokázali vyrovnať. 

V predĺžení sme mali veľkú šancu, hrali sme presilovú hru, ale inkasovali sme. Počkáme, kto na nás vyjde v štvrťfinále. Chceme vyhrať. Hráme doma a chceme využiť energiu plného hľadiska,“ povedal pre mikrofóny ČT Sport kapitán národného výberu. 

Fotogaléria zo zápasu Kanada - Česko na MS v hokeji 2024 (skupina A)

Česi čakajú na výsledok zápasu Švajčiarsko – Fínsko, aby spoznali súpera vo štvrťfinále. Ak hráči Helvétskeho kríža akokoľvek vyhrajú, tak postúpia na druhú priečku. 

„Bol to dobrý zápas. Ukázalo sa, že za každého stavu sme schopní sa vrátiť. Ľudia nás hnali vpred. Všetci sme chceli vyhrať, ale verím, že toto je posledný zápas, ktorý sme prehrali,“ uviedol Dominik Kubalík. 

Ochutnávka štvrťfinále 

Česi pripísali na súpisku nové posily zo zámoria. Prišiel Dávid Pastrňák a Pavel Zacha, predtým i Martin Nečas. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»V predĺžení nevyužili výhodu. Toto je posledný zápas, ktorý sme prehrali, netají sa Kubalík