Juventus Turín zdolal Dortmund po takmer dvadsiatich rokoch

Álvaro Morata strieľa víťazný gól Juventusu.
Álvaro Morata strieľa víťazný gól Juventusu. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. feb 2015 o 09:00

Výsledok je spravodlivý a musíme ho akceptovať. Stále sme v hre, povedal tréner Dortmundu Jürgen Klopp.

TURÍN. Hráči Juventusu Turín zvíťazili v prvom zápase osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 na domácom trávniku nad Borussiou Dortmund 2:1 (2:1).

Pred odvetou, ktorá sa uskutoční 18. marca na nemeckej pôde, sú šance oboch tímov na účasť medzi najlepšou osmičkou vyrovnané.

Všetky góly padli v prvom polčase

Úradujúci taliansky ligový šampión sa ujal vedenia už v 13. minúte. Po ľavej strane prenikol Álvaro Morata, jeho strelu brankár Roman Weidenfeller vyrazil len pred seba a Argentínčan Carlos Tévez poľahky dokopol loptu do siete.

Radosť domácich však netrvala dlho. O päť minút neskôr zaváhal stopér Giorgio Chiellini. Jeho chybu využil Marco Reus a prekonal Gianluigiho Buffona.

Víťazný gól Álvara Moratu na 2:1.

morata.gif

Do kabín napokon odchádzali spokojnejší domáci - Paul Pogba našiel v dobrej pozícii Álvara Moratu a ten sa nemýlil.

V druhom polčase si oba tímy vypracovali šance na skórovanie, ale výsledok sa už nezmenil.

Po osemnástich rokoch

Nemecký vicemajster, ktorému sa v I. bundeslige nedarí podľa predstáv, potrápil lídra Serie A a favorita na postup. Gól mu dáva solídnu šancu do odvety.

Juventus a Borussia na seba v súťažnom stretnutí narazili po takmer osemnástich rokoch. Naposledy sa stretli 28. mája 1997 vo finále Ligy majstrov.

Na Olympijskom štadióne v Mníchove sa vtedy z triumfu tešili hráči nemeckého klubu. Zvíťazili 3:1.

"V Dortmunde budeme mať väčšiu šancu streliť nejaký gól. Dnes sme v niektorých pasážach stretnutia nehrali dobre predovšetkým v obrannej fáze," cituje portál goal.com trénera Turínčanov Massimilliana Allegriho.

"V konečnom zúčtovaní som s mojimi chlapcami spokojný. Odohrali sme veľmi dobrý druhý polčas. Nie sme zvyknutí hrať sedemdesiat minút bez lopty a zároveň brániť. Dokázali sme však oboje."

Mohli dosiahnuť viac

"V prvom polčase bolo niekoľko situácií, ktoré sme mohli vyriešiť lepšie. Po prestávke sme mali len jednu alebo dve šance. Výsledok je spravodlivý a musíme ho akceptovať. Stále sme v hre," povedal pre stránku Európskej futbalovej únie (UEFA) tréner Dortmundu Jürgen Klopp.

Jeho kľúčový hráč Marco Reus bol po stretnutí nespokojný. "Možno sme mohli dosiahnuť viac," povedal pre Sky.

"Po vyrovnaní na 1:1 sme boli lepší, druhý inkasovaný gól bol hlúpy. Musíme sa teraz upokojiť. Nebojíme sa, v odvete je možné všetko."

Obidva kluby si v roku 1995 zmerali sily hneď štyrikrát. V semifinále dnes už neexistujúceho Pohára UEFA 1994/1995 vtedy postúpil Juventus na úkor Dortmundu po výsledkoch 2:2 doma a víťazstve 2:1 vonku.

V skupinovej fáze LM 1995/1996 Juventus zvíťazil v Dortmunde 3:1. Odvetu v Turíne vyhral súper 2:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Juventus Turín zdolal Dortmund po takmer dvadsiatich rokoch