Jurčo na skúške v nórskom Stabaeku

SITA|23. máj 2007 o 13:12

BRATISLAVA 23. mája (SITA) - Ďalší slovenský futbalista má namierené do Nórska. Košický útočník Pavol Jurčo, ktorého najskôr tréner Ján Kozák spolu s dvojicou Gejza Pulen a Peter Bašista poslal do B-tímu ...

BRATISLAVA 23. mája (SITA) - Ďalší slovenský futbalista má namierené do Nórska. Košický útočník Pavol Jurčo, ktorého najskôr tréner Ján Kozák spolu s dvojicou Gejza Pulen a Peter Bašista poslal do B-tímu a potom sa vedenie klubu rozhodlo, že s nimi do ďalšej sezóny nepočíta, je momentálne na skúške v prvoligovom tíme Stabaek IF. Informuje o tom internetový portál www.futbal.sk. Dvadsaťjedenročný zakončovateľ, so šiestimi gólmi najlepší strelec východniarov v aktuálnom ročníku Corgoň ligy, zaujal predstaviteľov nórskeho klubu dobrou technikou, rýchlosťou a výborným fyzickým fondom. "V podstate stále hľadáme vhodné typy hráčov pre naše mužstvo a Pavol nás zaujal natoľko, že sme sa rozhodli pozvať ho na skúšku. Po prvom tréningu zanechal dobrý dojem, navyše je to príjemný chalan. Počas tohto týždňa by sme sa mali rozhodnúť, či sa v jeho prípade posunieme ďalej. Pravdepodobne by sme sa pokúsili získať ho najprv na hosťovanie," povedal športový riaditeľ Stabaeku Lars Bohinen.

Stabaek si v úvode nového ročníka nórskej Tippeligaen počína veľmi dobre. Po siedmich kolách je na štvrtom mieste so stratou štyroch bodov na vedúci Lilleström, keď v troch stretnutiach bodoval naplno, trikrát remizoval a len raz odchádzal z trávnika ako zdolaný tím. V prípade úspešnej skúšky by sa Jurčo pridal k ďalším dvom Slovákom pôsobiacim v Nórsku - Marekovi Saparovi (Rosenborg Trondheim) a Martinovi Husárovi (Lilleström).


Nachádzate sa tu:
Domov