Slafkovský je hráč s miliónovým potenciálom, tvrdí legenda Slovana

Juraj Slafkovský počas rozcvičky pred zápasom.
Juraj Slafkovský počas rozcvičky pred zápasom. (Autor: Boris Vanya.)
Boris Vanya|2. apr 2022 o 19:40

Turku už teraz využíva Slováka ako marketingový produkt.

Víkend s Jurajom Slafkovským

Vychádzajúcu hviezdu slovenského hokeja sledujú priamo v Helsinkách a Turku reportéri Sportnetu Boris Vanya a Stanislav Benčat. 

Taas kansa täyttää kentän katsomon,
Voit päätäs käyttää, nyt meidän matsi on,
Hei HJK, kunnon HJK!
Nuo huudot meitä kannustaa!

V olympijskom parku v Helsinkách, kde si pred 70 rokmi dobehol pre športovú nesmrteľnosť Emil Zátopek a pästiar Janko Zachara sa tanečným krokom preboxoval až k olympijskému zlatu, znie v sobotu popoludní známa melódia, akurát s (pre našinca) netradičným textom. 

Skladbu Blue Is The Colour, ktorú František Ringo Čech prespieval na Zelená je tráva, si ako futbalovú hymnu osvojil aj fínsky klub HJK Helsinki. Tento víkend otváral novú sezónu domácim zápasom proti FC Honka.

Na MS tu budú hrať Slováci

Kým na trávniku naháňali loptu futbaloví profesionáli na neďalekom parkovisku pred Helsinki Ice Arena hrala futbalové bago skupinka v zimných čierno-bielych čapiciach. "Juraj, Juraj," pokrikujú spoluhráči z TPS Turku po Jurajovi Slafkovskom.

Košičan, ktorý tento týždeň oslávil osemnáste narodeniny, hrá svoje prvé play off v živote. TPS hrá vo štvrťfinále fínskej ligy proti IFK Helsinki a séria má grády. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slafkovský je hráč s miliónovým potenciálom, tvrdí legenda Slovana