Peter Sagan ukázal veľké srdce. Pomohol kolegom z tímu

Víťaz slovenskej časti pretekov v cestnej cyklistike kategória muži Elite Juraj Sagan po skončení spoločných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike. Trnava, 30. jún 2019.
Víťaz slovenskej časti pretekov v cestnej cyklistike kategória muži Elite Juraj Sagan po skončení spoločných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike. Trnava, 30. jún 2019. (Autor: Jana Birošová SITA)
Miloslav Šebela|30. jún 2019 o 18:26

Slovenským majstrom v cyklistike sa stal Juraj Sagan.

TRNAVA. Skandovanie a pokriky naberali na intenzite. Meno najúspešnejšieho slovenského cyklistu zaznelo v nedeľu v Trnave aj tisíckrát a fanúšikovia ho vyvolávali aj keď malo prísť k oceňovaniu troch najlepších cyklistov v rámci slovenského šampionátu.

Na najvyšší stupienok sa postavil Sagan, ale starší z bratov – Juraj.

Peter mu v cieli blahoželal. Rovnako aj druhému Erikovi Baškovi. Sám však skončil v Trnave mimo najlepšej trojky. V nedeľu sa však obetoval a pomáhal svojim tímovým kolegom.

„Ďakujem vám, bola tu skvelá atmosféra. Sagan dnes vyhral, takže všetko je v poriadku,“ zakričal Peter Sagan fanúšikom z pódia.

Momentky z MSR a ČR v cestnej cyklistike 2019 v Trnave: fotogaléria

1.7.2019

Juraj Sagan: Taktika bola na Petra a Erika

Juraj sa vydal do úniku asi na 40. kilometri spolu so skupinou českých pretekárov. Sedemčlennej skupine, v ktorej bol zo Slovákov jediný, sa darilo udržať si slušný náskok.

O víťazstvo v závere nemusel bojovať a v cieli sa mohol tešiť. Zavŕšil majstrovský hetrik. Prvé dva tituly získal v rokoch 2016 a 2017.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Peter Sagan ukázal veľké srdce. Pomohol kolegom z tímu