Jozef Stümpel ostáva v kazašskej Astane

Jozef Stümpel  v drese slovenskej reprezentácie.
Jozef Stümpel v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: TASR)
SITA|22. jún 2009 o 13:40

Slovenský hokejový útočník Jozef Stümpel bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Barys Astana.

BRATISLAVA. Pätnástemu tímu uplynulého ročníka dlhodobej časti KHL sa odchovanec nitrianskeho hokeja upísal na jeden rok. "Po dôkladnom zvážení a porade s rodinou som sa rozhodol prijať ponuku Barysu a už som aj podpísal ročnú zmluvu," prezradil pre agentúru SITA 36-ročný hokejista a doplnil: "Do Astany pôjde so mnou opäť celá rodina, rovnako ako v minulej sezóne."

O podpise kontraktu ruské médiá informovali už v závere mája, vtedy však Stümpel iba dostal návrh zmluvy od kazašského mužstva. Skúsený center má za sebou 15 sezón v zámorskej NHL, pôsobil v tímoch Boston Bruins, Los Angeles Kings a Florida Panthers. Sedemdesiatšesťnásobný slovenský reprezentant a autor šestnástich presných zásahov v drese národného tímu v ročníku 2008/09 odohral za Barys 48 stretnutí KHL s bilanciou 10 gólov a 25 asistencií.

V závere roka 2008 si zlomil priehlavkovú kosť nohy, lekári v Astane však zvolili chybnú liečbu, ktorá sa prejavila až po skončení sezóny. Slovenský center sa preto musel vzdať účasti na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku a podrobiť sa novej terapii. Krvná cievna zrazenina navyše mohla aj predčasne ukončiť jeho kariéru. "Nepociťujem už žiadnu bolesť a aj vyšetrenia ukazujú, že by všetko malo byť v poriadku," doplnil zlatý medailista z MS 2002 vo Švédsku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Jozef Stümpel ostáva v kazašskej Astane