Jozef Čierny vo Zvolene skončil, stal sa voľným hráčom

SITA|22. okt 2008 o 13:46

S aktuálne tretím tímom hokejovej extraligy HKm Zvolen sa lúči útočník a jeho odchovanec Jozef Čierny.

ZVOLEN. So svojím materským klubom rozviazal tento bývalý slovenský reprezentant zmluvu a stal sa tak voľným hráčom. Agentúre SITA to potvrdil generálny manažér HKm Ivan Piovarči: "U Jozefa Čierneho nastal pokles výkonnosti. Je jedným z mála hráčov, ktorí nestrelili v tejto sezóne gól. Nemôžeme mu vyčítať snahu, no nemal priaznivé štatistiky. Nebolo to z jeho strany to, čo sme si predstavovali. Preto sme sa s naším odchovancom po vzájomnej dohode rozlúčili. Dávame mu voľné ruky. Môže pôsobiť v hociktorom klube, pretože si ho vážime. Nezabudli sme, že vo Zvolene odohral veľa sezón, prakticky už od žiakov.“

V tomto extraligovom ročníku má Jozef Čierny na svojom konte štyri kanadské body za rovnaký počet asistencií. V úvode sezóny nastupoval v elitnom útoku s centrom a kapitánom mužstva Jánom Lipianskym a mladou posilou tímu Jaroslavom Markovičom. V ostatných stretnutiach sa však objavil už aj v štvrtom útoku. Vedenie klubu chce dať v tejto formácii priestor predovšetkým mladým hráčom. "Nerozviazali sme zmluvu s Jozefom Čiernym s úmyslom uvoľniť si miesto pre príchod ďalšieho hráča. Zatiaľ ideme v útoku v tom zložení, aké máme k dispozícii,“ dodal pre SITA I. Piovarči.

Skúsený 33-ročný hokejista si v súčasnosti hľadá nový angažmán. V piatok už nenastúpi na zápas 15. kola v drese Zvolena v Žiline. "Zvolenské mužstvo hrá dobre a pohybuje sa na vrchných priečkach v tabuľke. Cítim sa v dobrej psychickej pohode a hokej ma stále baví. Bodovo som sa v ňom však nepresadil a to je hlavný dôvod môjho odchodu. Verím, že pomôžem inému klubu a chytím sa aj strelecky," ozrejmil dôvody odchodu i ďalšie plány odchovanec zvolenského hokeja Jozef Čierny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Jozef Čierny vo Zvolene skončil, stal sa voľným hráčom