Jones a Anderson kritizujú po strate titulu bývalého šampióna Blachowicza

Jan Blachowicz.
Jan Blachowicz. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|1. nov 2021 o 13:47 (aktualizované 1. nov 2021 o 13:48)

Po prehre sa slovne pustili do bývalého šampióna.

LAS VEGAS. Netrvalo dlho a po nečakanom víťazstve Glovera Teixeiru na turnaji UFC 267 sa dvojica elitných svetových bojovníkov pustila do bývalého šampióna z Poľska.

Jan Blachowicz patril na sobotnom podujatí americkej organizácie podľa stávkových kancelárií medzi najväčších favoritov, a tak nie je prekvapujúce, že si Jon Jones a Corey Anderson nenechali ujsť príležitosť rýpať do 38-ročného rodáka z Tešína.

V prípade Andersona ide o neutíchajúci spor posledných dní, kedy mu Poliak po jeho veľkom víťazstve v konkurenčnej organizácii Bellator MMA odkázal, že zápasením mimo UFC nikdy nebude najlepším bojovníkom sveta.

Naviac nezabudol pripomenúť svoju výhru z februára minulého roka nad Andersonom. Tvrdý knokaut v podaní Blachowicza Američanovi zapríčinil dlhú pauzu, po ktorej sa rozhodol natrvalo opustiť najlepšiu svetovú organizáciu.

Glover Teixeira porazil v druhom kole titulového zápasu Jana Blachowicza na škrtenie.
Glover Teixeira porazil v druhom kole titulového zápasu Jana Blachowicza na škrtenie. (Zdroj: MMAJunkie)

„Ako som povedal, Jan sa toľko zabával mojou osobou, že si zabudol vyriešiť vlastný biznis. Glover ho pekne upratal.

Hocikto môže padnúť po jednej dobre trafenej rane, ale nie je náhoda, keď prehrávaš celé tri kolá po skvelom ground and pounde alebo dve kolá zakončené submisiou,“ zareagoval na prehru bývalého rivala Corey Anderson.

V odkaze narážal najmä na fakt, že hoci vlani tvrdo prehral odvetu s Blachowiczom, bol to on, kto v septembri 2015 uštedril bývalému šampiónovi tvrdú porážku po troch kolách plných tvrdých úderoch na zemi.

Svojou troškou prispel do diskusie aj historicky najúspešnejší bojovník poloťažkej divízie UFC Jon Jones. V reakcii na sociálnej sieti Twitter hovoril o slabom sústredení zo strany Blachowicza na zápas s Teixeirom.

„Presne toto sa stane, keď hovoríš samé hlúposti a nesústredíš sa na svojho súpera. Boli to len výstrely do tmy,“ napísal najmladší šampión histórie UFC.

Blachowicz sa totiž už v minulosti nechal počuť, že si je stopercentne istý, že by bol prvým bojovníkom, ktorý by dokázal Jonesa poraziť. A to všetko bez ohľadu na to, v akej váhovej kategórii by sa zápas uskutočnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Jones a Anderson kritizujú po strate titulu bývalého šampióna Blachowicza