Jedna séria sa isto skončí

Jozef Valkučák. Humenského kouča čaká v sezóne domáca premiéra.
Jozef Valkučák. Humenského kouča čaká v sezóne domáca premiéra. (Autor: Marián Škuba)
Sportnet|5. okt 2012 o 00:00

Humenskí futbalisti ešte doma nevyhrali, ich lučenecký súper vyšiel vonku zatiaľ stále naprázdno.



HUMENNÉ. Domáca premiéra Jožka Valkučáka. Aj tak možno označiť zápas Humenné - Lučenec v rámci 10. kola Tipos (Keno 10) tretej ligy (skupina Východ).

Bývalý humenský futbalista i tréner sa po troch rokoch vrátil na lavičku s cieľom nabudiť mužstvo, ktorému sa najmä doma výrazne výsledkovo nedarí.

Zo štyroch stretnutí získali na svojom trávniku iba jediný bod. Káder ŠK Futura Humenné sa od začiatku sezóny borí s problémami, stále niekto absentuje.

„Naposledy to boli až traja hráči zo základnej zostavy. Teší ma, že Bačík je už v poriadku, je pre našu ofenzívu veľmi dôležitý, uzdravili sa aj ďalší. Na nič iné, ako na víťazstvo nemôžeme v našej situácii myslieť, skúsime hrať v inom rozostavení, cieľom sú iba tri body,“ naznačil jasné zámery Jozef Valkučák.

Odraziť sa

Po uplynulom kole spadli Humenčania až na samé tabuľkové dno.

„Nižšie sa už ísť nedá, musíme sa odraziť, uchytiť sa najmä psychicky. Mladí musia viac veriť vo svoje schopnosti. V Moldave sme síce prehrali, súper bol kvalitný, do prestávky lepší, druhý polčas však bol z našej strany dobrý a ukázal, že máme na čom stavať,“ konštatoval od minulého týždňa nový humenský lodivod.

Niekedy bojovali obaja súperi o body v prvoligových vodách, súčasnosť posunula úroveň súťaže v ich vzájomnom dueli nižšie. Aj v tomto prípade však má zápas pre oboch svoju vážnosť a význam.

„Jedna séria sa po zápase určite skončí, lebo my sme doma zatiaľ nevyhrali, náš súper ešte vonku v sezóne nebodoval. Dá sa očakávať, že hostia zabezpečia obranu, musíme ich dostať pod tlak, dobýjať ich bránu. Raz už vyhrať doma predsa musíme,“ dodal Jozef Valkučák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jedna séria sa isto skončí