Jediným kandidátom na prezidenta SFZ je Kováčik

(Autor: SME - Ján Krošlák)
SITA|19. feb 2014 o 15:15

V Poprade sa uskutoční konferencia futbalového zväzu, na ktorej zvolia aj prezidenta SFZ na ďalšie štvorročné obdobie

POPRAD. Na piatkovej konferencii Slovenského futbalového zväzu zvolia jej delegáti prezidenta SFZ na ďalšie štvorročné obdobie. S najväčšou pravdepodobnosťou sa ním stane Ján Kováčik, ktorý zastáva tento post od konca septembra 2010, keď nahradil Františka Laurinca.

Doterajší šéf zväzu je jediný kandidát pred nadchádzajúcou volebnou konferenciou SFZ, ktorá sa uskutoční v kongresovej sále popradského Aquacity v piatok 21. februára so začiatkom o 11.00 h.

"Rád by som dokončil, čo sme v uplynulých troch rokoch rozbehli," uviedol ešte v októbri minulého roka Kováčik. Bývalý majiteľ FK Dukla Banská Bystrica cíti podporu väčšiny členov futbalového zväzu. Vyjadrili mu ju všetky štyri regionálne zväzy (bratislavský, západoslovenský, stredoslovenský i východoslovenský). Ján Kováčik je v poradí tretím prezidentom SFZ po Milanovi Služaničovi (1992 - 20. februára 1999) a Františkovi Laurincovi (20. februára 1999 - 25. septembra 2010).

Konferencia je najvyšším zastupiteľským orgánom SFZ, ktorý má legitimitu prijať najzávažnejšie rozhodnutia futbalového hnutia v SR. Na volebnej konferencii v Poprade sa môže zúčastniť dovedna 87 delegátov. Z tohto počtu majú 38 delegátov oblastné zväzy, 20 regionálne zväzy, 24 zástupcov Únia ligových klubov (ÚLK) a po jednom účastníkovi "dodali" ženský futbal, futsal, tréneri, rozhodcovia a hráči.

Voľba prezidenta SFZ bude zrejme len formalitou, keďže pri jedinom adeptovi tento potrebuje na zvolenie nadpolovičnú väčšinu hlasov. Znamená to, že J. Kováčikovi stačí 44 a viac hlasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jediným kandidátom na prezidenta SFZ je Kováčik