Zápletku ako z filmu prinieslo zranenie bojovníka na vážení turnaja UFC

James Krause.
James Krause. (Zdroj: USA Today)
Daniel Stankovič|8. okt 2021 o 21:20 (aktualizované 8. okt 2021 o 21:20)

Piatkové váženie prinieslo zaujímavý príbeh.

LAS VEGAS. Kuriózna situácia pripomínajúca zápletku dobre napísanej filmovej drámy prinieslo váženie turnaja americkej organizácie UFC. 

Všetko to začalo zrušením zápasu medzi Deronom Winnom a Philom Hawesom, keď prvý menovaný zápasník z neho na poslednú chvíľu odstúpil z dôvodu zdravotných problémov.

Ako to už býva zvykom, vedenie organizácie sa súboj deň pred jeho uskutočnením pokúsilo na nedeľnej karte zachrániť zháňaním náhrady.


To, čo sa zdalo byť v tak krátkom čase nemožné sa stalo realitou, keď do hry vstúpil americký zápasník Chris Curtis, ktorý súhlasil, že do duelu naskočí a v priebehu hodín naváži limit strednej váhy.

Curtis 84 kilogramov aj naozaj navážil, keď nastal ďalší problém. Hawesovi sa nováčik v UFC ako jeho nový súper nepozdával, a ponuku na duel rázne odmietol.

To ale nebol koniec príbehu. Na vážení sa nachádzal aj James Krause, tréner jedného z bojovníkov, ktorí sa majú na turnaji UFC Vegas 39.

Krause je zhodou okolností v organizácii známym menom, keď v nej počas ôsmich rokov odzápasil celkovo trinásť duelov.

Do úvahy by tak teoreticky pripadal stret Krauseho a Curtisa, veterána a nováčika.

To, že tento nápad neostal bez povšimnutia vedenia UFC potvrdil Krause poprednému novinárovi Brettovi Okamotovi, keď mu prostredníctvom správy odpísal: „Zajtra budem bojovať. Na tom som v tejto hre, aby som zarábal peniaze.

Potenciálny zápas sa nakoniec napriek snahe všetkých zúčastnených strán neuskutoční. Podľa najnovších správ situácia stroskotala na neschválení duelu zo strany autorít z Nevadskej atletickej komisie.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Zápletku ako z filmu prinieslo zranenie bojovníka na vážení turnaja UFC