Nechcú čakať na pomoc zhora. Volkovi tréneri založili športovú akadémiu

Trénerka Naďa Bendová a šprintér Ján Volko.
Trénerka Naďa Bendová a šprintér Ján Volko. (Autor: SITA)
SITA|7. mar 2018 o 15:44

Akadémia má pomôcť nájsť ten správny šport či atletickú disciplínu pre deti.

BRATISLAVA. Úspešní tréneri Naďa Bendová a Róbert Kresťanko, ktorí sa zviditeľnili najmä spoluprácou so slovenským šprintérskym rekordérom Jánom Volkom, otvorili športovú akadémiu s názvom Naša.

Tretím z partie zakladateľov je Bendovej manžel Andrej. Akadémia má pomôcť nájsť ten správny šport či atletickú disciplínu pre deti.

Druhým cieľom akadémie je príprava športovcov na dosiahnutie takého stupňa výkonnosti, ktorý predpokladá úspešnú atletickú kariéru v seniorskom veku.

"Za štyri roky prípravy s Jankom sme veľa zažili a veľa sme sa naučili. Nechceme ďalej čakať na pomoc zhora, pretože systém je naozaj nedostatočný a možno sa jej ani nedočkáme. Chceme, aby i iní mohli zažiť to, čo Janko.

Chceme sa venovať deťom, aby si k atletike a k športu ako takému vytvorili hlbokú citovú väzbu a aby neprestali športovať" povedala Bendová.

"Janko je príkladom pre mladých športovcov a preto by mali byť v jeho blízkosti, aby videli, že všetko sa dá. Chceme, aby s ním absolvovali tréningové kempy," dodala.

Ambasádorom akadémie je práve najznámejší zverenec zakladateľov Volko. "Rád priložím svoju ruku k dielu. Ak je pre niekoho motivácia stretnúť sa či trénovať so mnou, som tomu otvorený a rád takéto niečo absolvujem. Budem veľmi rád, keď sa i mojím príkladom deti pritiahnu k atletike, pretože je to krásny šport.

Ján Volko.
Ján Volko. (Autor: TASR/AP)

Som rád, že niečo takéto na Slovensku vzniklo a že je to projekt práve mojich dvoch trénerov. Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som im pomohol," povedal slovenský rekordér.

Ambíciou zakladateľov subjektu je podporiť pohybovo nadanú mládež a ich rozvoj s cieľom úspešne reprezentovať SR a poskytnúť im finančné i materiálne zabezpečenie, aby sa tak znížila záťaž ich rodičov.

Svoj domov našli v priestoroch Spojenej školy Metodova v Bratislave, ktorá im poskytuje halu i bežecký ovál s tartanovým povrchom.

"Momentálne sme v telocvični, ale keď sa zlepší počasie, budeme s deťmi dennodenne na tartane," ozrejmila Bendová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Nechcú čakať na pomoc zhora. Volkovi tréneri založili športovú akadémiu