Jakubko sa dohodol s Dinamom Moskva na ukončení spolupráce

SITA|8. feb 2011 o 19:15

Pôsobenie slovenského futbalového útočníka Martina Jakubka v ruskom klube Dinamo Moskva sa predčasne skončilo dohodou oboch zainteresovaných strán.

BRATISLAVA.

Ruský Sport Express začiatkom februára citoval Jakubkove slová, že má jednu konkrétnu ponuku zo Slovenska. V Rusku vraj čoskoro úplne skončí, keďže ho z tejto krajiny údajne nik neoslovil.

"V tejto chvíli môžem potvrdiť, že končím svoje pôsobenie v Diname Moskva. O tom, kde budem pokračovať, zatiaľ nemám jasno. Musím sa porozprávať a poradiť s mojím agentom, posúdiť situáciu a varianty," uviedol v utorok večer pre agentúru SITA 30-ročný slovenský zakončovateľ. Bývalý hráč Sabinova, Vranova nad Topľou, Lipian, Prešova a Banskej Bystrice pôsobil v Rusku päť rokov.

Začal tam v Saturne Moskovská oblasť počas éry so silnou slovenskou enklávou na čele s terajším trénerom reprezentácie SR Vladimírom Weissom, do Ramenského sa potom vrátil vo februári 2010. Medzičasom od roku 2008 hral v FK Chimki a FK Moskva. V polovici augusta 2010 sa na tri roky zaviazal Dinamu Moskva.

Portál Gazeta teraz pridal prognózu, že staronovým pôsobiskom Jakubka by sa mala stať Dukla Banská Bystrica.

"Neviem, čo na tom portáli bolo o mne napísané. Zopakujem, že v súčasnosti ešte neviem, v ktorom klube napokon budem hrať. Nejaké ponuky sú, dokonca nie je vylúčené ani to, že zostanem v Rusku. Odhadujem, že moje pôsobisko by mohlo byť známe do týždňa," doplnil vysoký útočník.

Jakubko v polovici decembra 2010 uzavrel svoje pôsobenie v národnom tíme SR. Oznámil to vtedy prostredníctvom ruského portálu Šport deň za dňom:

"Moja kariéra v reprezentácii Slovenska sa skončila spolu s majstrovstvami sveta v Juhoafrickej republike. Rozhodol som sa pre odchod z mužstva. Ak by ma teda ešte chceli pozvať, už by som nešiel. Mám totiž pocit, že už by som nedokázal tímu pomôcť."

"Na svetovom šampionáte mi mohol tréner Vladimír Weiss dopriať viac priestoru, než záverečné minúty proti Holanďanom. Nepýtal som sa ho, prečo to tak bolo. Jednoducho, po šampionáte som ho oboznámil s mojím rozhodnutím. Pochopil, že sa chcem koncentrovať na klubovú kariéru.".

Rodák z Chminianskej Novej Vsi absolvoval v reprezentácii SR dovedna 23 štartov, nastrieľal 4 góly. Debutoval 30. novembra 2004 proti Maďarsku, napokon naposledy nastúpil 28. júna 2010 v osemfinále MS proti Holanďanom (1:2), a to v 88. min.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jakubko sa dohodol s Dinamom Moskva na ukončení spolupráce