Prestup je spečatený. Sancho sa vracia do rodnej krajiny ako miliónová posila

Jadon Sancho.
Jadon Sancho. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. júl 2021 o 15:20 (aktualizované 23. júl 2021 o 16:04)

Krídelník Borussie Dortmund prestupuje do Manchester United.

MANCHESTER. Anglický futbalista Jadon Sancho sa stal novou posilou Manchester United

Dvadsaťjedenročný krídelník po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky podpísal v piatok zmluvu s anglickým klubom, ktorý za neho zaplatil Borussii Dortmund odstupné 73 miliónov libier.

Sancho pôsobil v Dortmunde od roku 2017, keď prišiel ešte v mládežníckej kategórii z Manchestru City. Celkovo v A-tíme odohral 137 zápasov a strelil 50 gólov.

"Vždy budem Dortmundu vďačný za to, že mi dal príležitosť hrať za prvý tím, aj keď som vždy vedel, že sa jedného dňa vrátim do Anglicka," povedal Sancho pre oficiálny web svojho nového klubu.

"Šanca hrať za Manchester United je pre mňa splneným snom a už sa neviem dočkať chvíľ, keď budem predvádzať výkony na trávnikoch Premier League. United majú mladý káder s potenciálom, viem, že spoločne môžeme dosiahnuť niečo výnimočné a postarať sa o úspech, ktorí si fanúšikovia zaslúžia," dodal.

Sancho sa stal s prestupovou čiastkou 73 miliónov libier druhým najdrahším anglickým hráčom v histórii po stopérovi Harrym Maguireovi, jeho novým spoluhráčom na Old Trafforde.

Anglický reprezentant posilnil United iba 12 dní po tom, ako podobne ako Marcus Rashford a Bukayo Saka nepremenil jedenástku v záverečnom rozstrele finále EURO 2020 proti Taliansku (1:1, 2:3 na strely z 11 m).

Všetci traja potom čelili vulgárnym a rasistickým útokom na sociálnych sieťach. Sancho je druhou letnou posilou United po brankárovi Tomovi Heatonovi, ktorý sa už skôr v júli dohodol s klubom na dvojročnom kontrakte.

"Jadon stelesňuje typ hráča, ktorého som chcel priniesť do tímu. Je to útočník, v najlepších tradíciách Manchestru United, bude neoddeliteľnou súčasťou mužstva v nasledujúcich rokoch a už sa tešíme, ako ho uvidíme rozkvitať. Jeho bilancia gólov a asistencií hovorí za všetko," povedal podľa AFP o novej akvizícii tréner United Ole Gunnar Solskjaer.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Prestup je spečatený. Sancho sa vracia do rodnej krajiny ako miliónová posila