Ja som ten, kto robí šou!

Dominik Balik|29. feb 2016 o 01:00

Nate Diaz vysvetlil celú situáciu ohľadom jeho angažovania do zápasu s Conorom.

Po tom, čo sa na UFC znieslo množstvo kritiky ohľadom angažovania Nata Diaza, ktorý nahradí Rafaela dos Anjosa, sa ozval aj mladší z bratov Diazovcov, aby celú situáciu objasnil.

„Dohadovali so mnou tento zápas odkedy mal Conor bojovať s Aldom po prvý krát. Dokonca zverejnili video, kde sa ma Conor snaží urážať na ocenovaní MMA, čo bolo asi dva týždne dozadu.“

McGregor, šampión UFC v pérovej váhe, pripustil, že o boji proti Diazovi sa hovorilo od júla minulého roka. Prvou voľbou pre UFC 196 ale nebol. Bol to Rafael dos Anjos, šampión UFC v ľahkej váhe. Cieľom McGregora bolo vlastniť dva tituly v UFC a to v dvoch samostatných váhových kategóriách súčasne, čo doteraz nikto nedokázal.

Keď kvôli zlomenine chodidla z hry dos Anjos vypadol, Conor sa začal zamýšľať nad menom Nate Diaz. Frankie Edgar ani Jose Aldo tento zápas nemohli zobrať. Do úvahy pripadal ešte Donald Cerrone, ale Diaz nad ním dávnejšie vyhral a dos Anjos porazil "Cowboya" už v prvom kole. Takže Diaz bol jednoznačne lídrom tohto výberu.

„Aspoň Nate sa zapojil do konverzácie,“ uviedol McGregor. „Všetci ostatní sa neodvážili. A to je všetko.“

McGregor povedal, že s Diazom to bolo najskôr ťažké, pretože  sa nemohol dostať do kategórie 155 libier. Diazov tím najskôr navrhol, aby sa zápas uskutočnil v kategórii do 160 a potom 165 libier (dohodnutá váha). McGregor nakoniec povedal, aby sa zápas uskutočnil v kategórii do 170 libier, nech je Diaz v „pohode“. Diaz ale na toto vyjadrenie kontroval.

„Pýtali sa ma či budem bojovať a ja som od začiatku odpovedal, že áno,“ vysvetľuje Diaz. „Takže bez ohľadu na všetky problémy, ktoré okolo zápasu mali. Nič o tom neviem. Som tu a som pripravený bojovať. Bez ohľadu, v ktorej váhovej kategórii. Ani na chvíľku som nezaváhal. Bol som pripravený bojovať kedykoľvek, povedal som to už pár mesiacov dozadu.“

Počiatočné rozhodovanie bolo skôr o finančnej stránke, ako o špekuláciách s váhou. McGregor povedal UFC, aby Diazovi dali, čo si vypýta.

„Dali mi slušný balík peňazí a viete, čo som povedal? Povedal som, ja chcem viac. Koľko dostane ten hajzel? Myslia si, že len tak vezmem hocaký zápas? Zaplaťte mi. Oni mi zavolali, ja som sa o nič neprosil,“ dodáva Diaz.

Diaz požiadal o zápas s  McGregorom potom, čo na body porazil Michaela Johnsona v decembri.

Keď z hry vypadol dos Anjos, Diaz povedal, že to nebol jeho tím, ktorý žiadal tento zápas. McGregor chce Diaza, rovnako ako ho chcel v júli, kedy knokautoval Chada Mendesa.

„Cítil som ľútosť, že sa na vás vykašlali,“ uviedol McGregor. „Chcel som z vás spraviť boháčov na UFC 189, ale vzali Mendesa.“

Je nesporné, že tento zápas bude pod veľkým drobnohľadom, možno ešte väčším ako titulový zápas proti dos Anjosovi. Veď nie každý deň sa v klietke stretnú takýto majstri slova.

„Nepýtal som sa. Oni opakovane žiadali. Celé mesiace. Takže ti gratulujem hajzel. Ja som ten, kto robí šou,“ ukončil Diaz.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ja som ten, kto robí šou!