Írsky génius vás opäť nachytal (komentár)

Adrián Mečiar|26. mar 2019 o 01:00

Znova sa ukazuje, že Conor je ozajstný majster proma.

Keď som sa ráno po prebudení pozrel na sociálne siete, krátky status, o ktorom dnes hovoria azda všetci, bol na nástenke ako prvý. „Dnes som sa rozhodol ísť do dôchodku zo športu… blablabla. Jasné, Conor, isteže.

Ten írsky zápasník sa rozumie promovaniu svojej osobnosti, značky a zápasov lepšie ako ktokoľvek iný, naozajstný génius. Táto správa síce nebude mať taký ohlas ako v roku 2016, no opäť sa objaví na niekoľkých titulkách, pomyslel som si. Koniec koncov, takúto správu musia prebrať všetci. Napíše o tom každá stránka venujúca sa MMA, zrejme športu celkovo, vrátane nás, samozrejme.

Conor je skutočne geniálny. Od začiatku roka po turnajoch UFC pravidelne zamieri na Twitter, aby buď priamo prejavil záujem o konkrétny duel, alebo pochválil niektorého zápasníka, čím okamžite vyvolá diskusie o potenciálnom vzájomnom súboji.

Nejaký čas sa zase vcelku riešil zápas McGregor vs. Cowboy. Joe Rogan do sveta vypustil ďalšiu z jeho "zaručene overených" informácií, že prekážkou, čo stojí v ceste tomuto duelu, je jeho zaradenie iba do pozície co-main eventu. To akože "potvrdil" aj sám Cowboy. V rozhovore pre inak výborného novinára, ktorý ale mal vždy až podozrivo blízko k Dana Whiteovi, ktorý zakaždým vie, čo povedať.

To, že Dana vie svojimi rečami priliať olej do ohňa, je pochopiteľné, veď práve z toho pozostáva práca promotéra. Takže úprimne, vyjadrenia Dana Whitea majú asi takú výpovednú hodnotu, akú môžu mať len vyjadrenia promotérov, ktorých hlavným pracovným nástrojom sú ústa a platformou médiá.

Nech už za tým bolo čokoľvek, Conorovej popularite pomohol aj incident s telefónom. Je potrebné rozumieť tomu, že McGregora v jeho postavení nezaujíma, v akom zmysle sa o ňom hovorí. V pozitívnom či negatívnom súvise, podstatné je, že sa o ňom hovorí.

O Conorovi sa hovorilo aj v populárnej relácii First Take. PS: Obsah videa je bezvýznamný.

Teraz Conor prišiel s ďalším vynikajúcim nápadom. Oznámi ukončenie kariéry. To už raz urobil, pred skoro tromi rokmi. Na dôchodku vydržal približne dva dni. Neviem, ako dlho bude jeho kariéra ukončená tentoraz, ale priznám sa, prekvapilo ma, akú obrovskú vlnu reakcií to vyvolalo.

Očakával som, že to bude dosť preberaná téma, je to predsa Conor McGregor, ktorého akékoľvek slová dokážu rozprúdiť vášnivú debatu. Avšak až takto masívnu odozvu som naozaj nečakal. O ukončení kariéry rozprávajú všetci. Niektorí tomu vôbec neveria, no početná časť to iba spochybňuje alebo tieto správy dokonca berie vážne!

Pritom je to úplne jasné. Ak by ste aj mali akékoľvek pochybnosti, veľmi rýchlo vás uvediem do reality. Conor McGregor bol asi dve hodiny pred tým, ako na Twitter zavesil svoj oznam, hosťom v šou Jimmyho Fallona, kde povedal, že svoj ďalší zápas plánuje na júl. Rovnako spomenul aj myšlienku zavesenia rukavíc na klinec. Ak by chcel, môže tak urobiť, má rozbehnutý vedľajší biznis, ktorý ho istí. Lenže on chce pokračovať. A garantujem vám, za tie dve hodiny svoj názor tak radikálne nezmenil.

Jeden status z neho vo svete znova urobil športovú tému číslo jeden. Niet sa čomu diviť, že ESPN ho zaradilo na piate miesto najslávnejších športovcov súčasnosti.

Zase raz sa teda ukazuje, že Conor McGregor je majster proma. Pravý génius. Nikto sa naňho nechytá. Nikto to nerobí lepšie.

A ľudia, na záver mám rýchly oznam. Dnes som sa rozhodol ísť do dôchodku z písania o športe formálne známom ako “zmiešané bojové umenia”. Prajem všetkým mojim starým kolegom všetko dobré. Teraz sa pripájam k mojim bývalým partnerom, ktorí už sú na dôchodku. Proper mätový čaj (alkohol nepijem..) na mňa, priatelia!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Írsky génius vás opäť nachytal (komentár)