Inter potrebuje pre úspech v LM "Ibru" aj nové posily, tvrdí Mourinho

TASR|18. máj 2009 o 10:35

Čerstvý taliansky futbalový majster Inter Miláno si v budúcej sezóne musí udržať svojho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča, ale aj ...

MILÁNO. Čerstvý taliansky futbalový majster Inter Miláno si v budúcej sezóne musí udržať svojho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča, ale aj posilniť káder. Iba tak dokáže podľa trénera Joseho Mourinha čeliť výzve úspešného účinkovania v nasledujúcom ročníku Ligy majstrov.

Inter oslavoval bez odohratia svojho zápasu už v sobotu štvrté scudetto v rade. Jeho najvážnejší konkurent AC Miláno prehralo v Udinese (1:2) a bolo jasné, že do konca ročníka už svojho mestského rivala dobehnúť nedokáže. V nedeľu večer ešte na San Sire zverenci Mourinha potvrdili svoju tohtosezónnu dominanciu víťazstvom 3:0 nad Sienou.

"Sú dvaja-traja, ktorí končia u nás, plus potrebujeme nahradiť aj Adriana. Myslím si, že 'Ibra' u nás zostane. Ak podpíšeme troch nových, budeme lepší, ale je nutnosťou, aby on zostal. Budeme sa snažiť získať typy hráčov, ktorí nám chýbajú do koncepcie," načrtol kontúry hráčskej politiky do blízkej budúcnosti Portugalčan. V sezóne bolo podľa jeho slov kľúčové, že mohol postaviť od zápasu k zápasu rovnaký stredový rad. "Hrali sme s rovnakými stredopoliarmi prakticky celú sezónu. Ak by sa jeden zo štvorice Javier Zanetti, Sulley Muntari, Esteban Cambiasso, Dejan Stankovič zranil, bola by to pre nás pohroma."

Mourinho predpovedal aj záležitosti, bez ktorých sa Inter nedokáže presadiť v Lige majstrov ani v ďalšej sezóne. "Nerrazurri" čakajú na európsky primát až od roku 1965. "Obranu máme OK. Stred poľa zahral excelentne počas sezóny, ale na Európu potrebujete ešte viac, najmä v Lige majstrov sa hrá vo vyššom tempe."

Úspešný kouč, ktorému médiá prisúdili prezývku "Výnimočný", chce v budúcnosti dať viac priestoru aj talianskym hráčom. V súčasnosti sú v jeho kádri len traja narodení na Apeninskom polostrove - Marco Balotelli, Marco Materazzi, Davide Santon - zvyšok tvorí plejáda legionárov, najmä z Južnej Ameriky. "V deň, keď opustím tento klub, budem chcieť mať tím, ktorý je postavený na talianskych hráčoch."

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Inter potrebuje pre úspech v LM "Ibru" aj nové posily, tvrdí Mourinho