Sagan sa na klasike Strade Bianche nepredstaví. Preteky pre koronavírus odložili

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. mar 2020 o 11:01

Ineos a ďalšie tímy dočasne prerušili sezónu.

LONDÝN. Organizátori víkendovej cyklistickej klasiky Strade Bianche sa rozhodli odložiť podujatie na neurčito. Dôvodom je šíriaci sa koronavírus.

Agentúre SITA to potvrdila spoločnosť RCS Sport prostredníctvom tlačovej správy.

Na sobotňajších pretekoch v Toskánsku mal predbežne štartovať aj Slovák Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe či ďalší poprední pretekári ako Philippe Gilbert, Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski alebo Wout van Aert.

Nový termín konania pretekov nie je zatiaľ známy. Rovnako nejasná je aj situácia okolo pretekov Tirreno-Adriatico a Miláno-San Remo.

Z obáv šírenia nákazy profesionálne cyklistické tímy Ineos a Astana dočasne prerušili sezónu. Na cesty by sa mali vrátiť až v druhej polovici marca.

V prípade britskej stajne Ineos je dôvodom aj nečakané úmrtie športového riaditeľa Nicolasa Portala vo veku 40 rokov.

Ineos sa predstaví najskôr až na pretekoch Okolo Katalánska, ktoré štartujú 23. marca. O svojom rozhodnutí už informoval aj predstaviteľov UCI.

Britský tím vynechá aj podujatia Paríž-Nice, Nokere Koerse a klasiku Bredene Koksijde.

"Rozhodnutie sme prijali na základe viacerých okolností, ktorým čelíme," vysvetlil šéf zoskupenia Dave Brailsford.

Pre hrozbu šírenia koronavírusu sa z profipelotónu dočasne stiahol aj kazašský tím Astana. Pauza zatiaľ platí do 20. marca. "Týmto opatrením chránime zdravie našich jazdcov a ďalších členov tímu," uviedol šéf stajne Alexander Vinokurov.

Francúzsky celok AG2R La Mondiale oznámil, že sa určite nezúčastní na pretekoch v Taliansku Tirreno-Adriatico a Miláno-San Remo.

"Nemôžeme riskovať zdravie a integritu našich ľudí, keď je zdravotná situácia v Taliansku takto nestabilná," vyhlásil generálny manažér AG2R La Mondiale Vincent Lavenu.

Čiastočne obmedzili štarty svojich jazdcov aj v tímoch Mitchelton-Scott, U.S. team EF Pro či Jumbo-Visma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan sa na klasike Strade Bianche nepredstaví. Preteky pre koronavírus odložili