Ivanič a cirkusant Mersich? Je mi z nich zle, tvrdí Vlhovej otec

Igor Vlha, Otec Petry Vlhovej.
Igor Vlha, Otec Petry Vlhovej. (Autor: Oliver Ondráš - TASR)
Juraj Berzedi|12. mar 2020 o 10:44

Igor Vlha bol nahnevaný a rozčarovaný.

BRATISLAVA, AARE. Keď je jeho dcéra na trati, sám je ako v tranze. Súťažné jazdy Petry Vlhovej zrejme nikto neprežíva tak intenzívne.

Igor Vlha je otcom, podporovateľom a zároveň sponzorom najúspešnejšej slovenskej lyžiarky.

„Nemôžem počítať, koľko som už do jej kariéry investoval. Inak by som skončil na psychiatrii,“ vravel v minulosti Vlha.

V bežnom živote má na sebe oblečené montérky a pracuje vo svojej firme, ktorá sa venuje kovovýrobe. Aj vďaka nej mohol financovať svoju dcéru, do ktorej investoval milión eur.

Vlhovej gratuloval prezident SLA

Všetko sa zmenilo až jej úspechmi. Postupne prichádzali noví sponzori, pomocnú ruku podala Dukla Banská Bystrica i štát prostredníctvom ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu.

„Z týchto dvoch segmentov je to dobre nastavené. Škoda, že nefunguje tretí, ktorým je Slovenská lyžiarska asociácia,“ sťažuje sa Vlha.

Prestrih do súčasnosti. Jeho dcéra získava dva malé glóbusy za prvenstvo v hodnotení slalomu i paralelného slalomu. Je to najväčší úspech v histórii slovenského lyžovania.

„Je to veľkolepý úspech. A myslím si, že zvnútra tímu je ešte také sklamanie, že sa nepodarilo zabojovať o veľký glóbus. Petre a jej tímu patrí obrovská gratulácia,“ povedal pre TASR prezident SLA Ivan Ivanič.

Úspech slovenskej lyžiarky porovnal len s olympijskými výsledkami biatlonistky Anastazie Kuzminovej a hokejovými úspechmi Slovenska na majstrovstvách sveta.

„Ťažko hľadať superlatívy. Tie dva glóbusy nás nesmierne tešia. Do budúcej sezóny prajeme Petre ešte väčšie úspechy,“ dodal Ivanič.

Vlha: Len sa priživujú na úspechu

S národnou asociáciou majú pritom najlepší slovenskí lyžiari dlhodobo napäté vzťahy. A otec Petry Vlhovej je ich dlhoročným kritikom.

Po tom, ako si prečítal vyjadrenia prezidenta Slovenskej lyžiarskej asociácie bol poriadne nahnevaný a rozčarovaný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ivanič a cirkusant Mersich? Je mi z nich zle, tvrdí Vlhovej otec