Ich forma naháňa súperom strach. Moderného trénera nahradil staromódny

Tréner Bayernu Mníchov Carlo Ancelotti.
Tréner Bayernu Mníchov Carlo Ancelotti. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|27. sep 2016 o 16:53

Taký dominantný nie je žiadny svetový klub. Bayern Mníchov v Lige majstrov nastúpi na pôde Atlética Madrid.

BRATISLAVA. Počas zápasu je zamračený, na mnohých možno pôsobí arogantne. Zdanie klame. Talian Carlo Ancelotti je neobyčajný komediant. Ľudia si myslia, že tréneri v zásadných chvíľach pred veľkými zápasmi spúšťajú srdcervúce predslovy. To u Ancelottiho neplatí.

Vtipkoval dokonca pred finále Ligy majstrov. „V našej šatni tiekli slzy, ale preto, že nás tak rozosmial,“ spomína jeho bývalý spoluhráč a potom i zverenec Paulo Maldini.  

Ako hráč vyhral Ancelotti všetky najprestížnejšie klubové súťaže, z toho dvakrát Ligu majstrov s AC Miláno. Rovnaký klub doviedol k triumfu v Lige majstrov aj ako tréner, raz sa mu to podarilo aj s Realom Madrid.

Najslávnejší nemecký klub pred sezónou opustil Pep Guardiola, najlepšie platený tréner planéty je známy tým, že je posadnutý módnymi trendmi. Ancelotti je skôr jeho opakom. V mnohom je staromódny.

„Všetko si píšem ručne, i poznámky, ktoré dávam hráčom. Vnímam to ako pocit ľudskosti v mojej práci. Ani milostný list nemôžete písať na počítači,“ vysvetľuje Ancelotti.

Senzačný úvod

Ako kouč je tiež majstrom Talianska (AC Miláno), Anglicka (Chelsea), Francúzska (Paríž). A teraz má v pláne dobýjať trofeje s Bayernom Mníchov.

V stredajšom hite 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov hrá Bayern na pôde Atlética Madrid. Posledný finalista Ligy majstrov sa pýši senzačnou defenzívou, v siedmich súťažných zápasoch inkasoval iba dvakrát.

Ancelotti však začal v Bayerne senzačne. V ôsmich súťažných zápasoch Bavori nestratili ani bod a gól inkasovali iba v jednom zápase. Ich skóre 27:1 naháňa strach. To znamená, že v priemere strieľajú  v každom zápase viac ako tri góly. Taký dominantný nie je momentálne žiadny svetový klub.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ich forma naháňa súperom strach. Moderného trénera nahradil staromódny