Hubočan oddychuje na Slovensku, o týždeň "zloží" sadru

SITA|10. mar 2009 o 12:34

Tomáš Hubočan pôsobiaci v ruskom prvoligovom futbalovom klube Zenit Petrohrad je momentálne doma na Slovensku.

ŽILINA. Tomáš Hubočan pôsobiaci v ruskom prvoligovom futbalovom klube Zenit Petrohrad je momentálne doma na Slovensku, zatiaľ čo jeho spoluhráči sa intenzívne pripravujú na začiatok novej sezóny tamojšej najvyššej súťaže. Dvadsaťtriročný stopér je totiž dlhodobejšie mimo hry pre zranenie ramena a momentálne mu nezostáva nič iné len oddychovať.

"Na Slovensko som prišiel už 22. februára a zostanem tu až do nedele 15. marca, keď odlietam späť do Ruska. Tam mi potom dajú dole sadru a uvidíme, ako sa to celé zrástlo. Teraz nemôžem absolútne nič robiť, aj v Petrohrade mi povedali, aby som doma len odpočíval. Nechcel som nič siliť, keďže ma celá ruka ešte dosť bolela. Navyše, som prakticky celý zasadrovaný, takže mám obmedzený pohyb. Až po príchode do Ruska mi ľudia z klubu stanovia presný rehabilitačný plán," povedal v rozhovore pre agentúru SITA odchovanec žilinského futbalu.

Nešťastný okamih pre Hubočana nastal v poslednom prípravnom zápase Zenitu pred štartom šestnásťfinále Pohára UEFA 2008/09, v ktorom zverenci trénera Dicka Advocaata napokon postúpili cez nemecký tím VfB Stuttgart do ďalšej fázy. "Čo už narobím. Odmakal som celú prípravu, nastupoval som vo všetkých zápasoch a vyzeralo to tak, že by som sa mohol prepracovať do základnej zostavy. Opäť som však nestihol začiatok ligy. Teraz už len musím dúfať, že sa čo najskôr vyliečim. Na začiatku sa hovorilo o dvojmesačnej absencii, uvidíme, čo ´povie´ ruka, keď mi dajú dole sadru," skonštatoval bývalý hráč MŠK Žilina a FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý prestúpil do Zenitu na začiatku roka 2008.

Po zranení musel urastený slovenský bek stráviť až týždeň v petrohradskej nemocnici. "Kľúčnu kosť som mal zlomenú dokonca na dvakrát. Po operácii som sa vôbec nemohol hýbať. Vtedy a aj teraz mi veľmi pomohla priateľka, keďže ja som sa nemohol ani obliecť a veľmi ma to bolelo. Teraz sa už cítim lepšie," dodal Tomáš Hubočan.

Nachádzate sa tu:
Domov