Hubočan je s Petrohradom blízko k zisku titulu

Tomáš Hubočan
Tomáš Hubočan (Autor: SITA/AP)
SITA|12. nov 2010 o 13:10

Zenit Petrohrad, v ktorom drese hrá aj obranca Tomáš Hubočan, zatiaľ nevyužil šancu na zisk ruského titulu.

PETROHRAD. Futbalisti Zenitu Petrohrad nevyužili v stredajšom dohrávanom dueli 18. kola najvyššej ruskej súťaže Premier League 2010 šancu na predčasný zisk majstrovského titulu.

Zverenci trénera Luciana Spallettiho prehrali pred vlastnými fanúšikmi so svojím prenasledovateľom CSKA Moskva 1:3 a dovolili mu dotiahnuť sa v tabuľke na rozdiel šiestich bodov. Tri kolá pred koncom domácej dlhodobej súťaže má ešte šancu na ligový primát aj aktuálne tretí Rubin Kazaň, má však osembodové manko, a preto musí okrem svojich triumfov dúfať aj v zakopnutia súperov.

Titul môžu oslavovať už v nedeľu

Petrohradčania sa môžu z titulu tešiť už v nedeľu 14. novembra, keď v dueli 28. kola privítajú na vlastnom ihrisku FK Rostov. Po spomenutom stredajšom zaváhaní však Zenitu nestačí víťazstvo, ale potrebuje aj bodovú stratu CSKA v zápase so Spartakom Naľčik, keďže Moskovčania disponujú momentálne lepšími vzájomnými zápasmi.

"Stredajšie stretnutie nám vôbec nevyšlo. Dostali sme pomerne rýchly gól a potom sa to už s nami viezlo. Musím povedať, že CSKA bol v tomto dueli lepším mužstvom a vyhral zaslúžene," povedal v rozhovore pre agentúru SITA slovenský obranca v službách Zenitu Tomáš Hubočan.

"Verím, že táto prehra nijako nezmenila náladu v mužstve. Stále sme prví v tabuľke a všetko máme vo svojich rukách. Žiaľ, v nedeľu nám na potvrdenie titulu nestačí vyhrať, ale musel by zaváhať CSKA. Moskovčania totiž majú s nami lepšie vzájomné duely, keďže my sme tam vyhrali 2:0 a oni u nás 3:1. Nechceme sa však spoliehať na to, že CSKA v týchto troch kolách stratí nejaké body. My ich potrebujeme na definitívu štyri z deviatich možných a urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo čo najskôr."

Hubočan je momentálne zranený

Odchovanec žilinského futbalu Hubočan je momentálne mimo hry, keďže sa zotavuje zo zranenia pravého členka. Len tento týždeň mu dali dole sadru, a preto nemohol byť trénerovi Spallettimu k dispozícii v ostatných dôležitých ligových súbojoch. "Budem sa snažiť dať sa čo najrýchlejšie zdravotne do poriadku. Momentálne chodím len do posilňovne a ťažko povedať, kedy budem môcť začať naplno trénovať. Verím, že do konca sezóny by som ešte mohol naskočiť aspoň na pár minút. Duel s Rostovom vynechám určite a pravdepodobne nebudem hrať ani v predposlednom kole proti Rubinu Kazaň. Snáď by to však mohlo vyjsť aspoň na posledné stretnutie ligovej sezóny proti Krídlam Sovietov," vysvetlila svoju aktuálnu situáciu opora zadných radov víťaza Pohára UEFA 2008.

Až do zranenia patril Hubočan k stabilným členom základnej zostavy, keď 23-krát nastúpil od úvodu a celkovo strávil na trávniku doteraz 1988 minút.

Naposledy sa futbalisti zo štadióna Petrovskij tešili z majstrovského titulu v roku 2007 a aj vtedy boli súčasťou kádra slovenskí futbalisti - víťazný pohár dvíhali nad hlavu stopér Martin Škrtel a brankár Kamil Čontofalský. Predtým sa Petrohradčania stali šampiónmi ešte za čias bývalého Sovietskeho zväzu, a to v roku 1984.

Aktuálne poradie na čele najvyššej ruskej futbalovej súťaže Premier League

1. Zenit Petrohrad 63 bodov, 2. CSKA Moskva 57, 3. Rubin Kazaň 55, 4. Spartak Moskva 47, 5. Spartak Naľčik 43, 6. Lokomotiv Moskva 43.

Nachádzate sa tu:
Domov