Mexičania sa pred MS zabávali s prostitútkami. Žiadny trest im nehrozí

Brankárska jednotka Mexika Guillermo Ochoa.
Brankárska jednotka Mexika Guillermo Ochoa. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. jún 2018 o 11:31

Stalo sa to v čase voľna, reagoval zväz.

MEXICO CITY. Deviati hráči mexického tímu smerujúceho na MS vo futbale 2018 do Ruska sa nedávno zabávali v spoločnosti prostitútok.

Reprezentanti Mexika oslávili domáci triumf v prípravnom zápase proti Škótsku (1:0) tak, že si do istého privátneho klubu v Mexico City pozvali tri desiatky prostitútok. Bulvárny časopis TV Notas zverejnil fotky futbalistov a pripojil nadpis: "24-hodinové orgie".

Medzi oslavujúcimi boli aj brankár Guillermo Ochoa, obranca Carlos Salcedo, stredopoliar Marco Fabián a útočník Raúl Jiménez. Nechýbali ani bratia Dos Santosovci Giovani a Jonathan.

"Hudba, alkohol a zábava so ženami, nie však s manželkami či partnerkami. Asi si chceli trochu povyraziť pred odchodom na majstrovstvá sveta," napísal časopis TV Notas.

Stalo sa to v čase voľna a keďže hráči nezmeškali tréning či inú svoju reprezentačnú povinnosť, nemusia sa obávať trestu.


Guillermo Cantu, generálny sekretár mexického futbalu

Mexický futbalový zväz k celej záležitosti vydal neutrálne stanovisko bez kritiky reprezentantov.

"Stalo sa to v čase voľna a keďže hráči nezmeškali tréning či inú svoju reprezentačnú povinnosť, nemusia sa obávať trestu," potvrdil generálny sekretár mexického futbalu Guillermo Cantu. Informácie zverejnil aj poľský web sportowefakty.wp.pl.

Nie je to prvý škandál so sexuálnym pozadím v mexickom futbale. V roku 2011 ôsmich hráčov Mexika vylúčili z kádra pripravujúceho sa na šampionát Copa América, lebo využili služby prostitútok počas pobytu mužstva v Ekvádore.

Aj vtedy bol medzi nimi Jonathan dos Santos.

Na MS 2018 v Rusku budú súpermi Mexičanov v F-skupine Nemci, Švédi a Kórejčania. Mexiko začne svoju púť 17. júna súbojom proti úradujúcemu majstrovi sveta Nemecku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Mexičania sa pred MS zabávali s prostitútkami. Žiadny trest im nehrozí