Hoy chce byť do marcových MS v poriadku

SITA|17. feb 2009 o 22:56

Britský cyklistický hrdina Chris Hoy vyhlásil, že sa všetkými možnými spôsobmi bude usilovať o to, aby bol do začiatku svetového šampionátu v Poľsku zdravotne v poriadku.

LONDÝN.

Tridsaťdvaročný rodák zo škótskeho Edinburghu sa zranil pri páde počas víkendových pretekov Svetového pohára 2008/09 v Dánsku. Hoy spadol v disciplíne keirin, keď sa zrazil s francúzskym súperom Kevinom Sireauom. Najúspešnejší "ostrovný" športovec z pekinských OH 2008 (prostredníctvom troch zlatých medailí, jednu získal v Aténach 2004) má narazené rameno a rebro. Röntgenové vyšetrenie však nepreukázalo žiadne zlomeniny.

"Už sa cítim lepšie, ale na bicykel si ešte pár dní nesadnem. Účasť na majstrovstvách sveta a obhájenie titulov šampióna z Manchestru 2008 sú pre mňa prvoradými cieľmi," nechal sa počuť Hoy.

MS 2009 v dráhovej cyklistike sa uskutočnia 25. - 29. marca v Pruskówe. Hoy by mal obhajovať zlaté medaily v disciplínach šprint, tímový šprint a keirin. "Našťastie spolupracujem s vynikajúcimi lekármi. Aj členovia nášho tímu sú pre mňa veľkou oporou. Musíme len počkať, ako sa vyvinie celá situácia," povedal Hoy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Hoy chce byť do marcových MS v poriadku