Hovančíka tešia pozitívne odozvy z Middlesbrough

SITA|16. dec 2008 o 15:59

Talentovaný 18-ročný odchovanec košického futbalu Juraj Hovančík sa po dvojtýždňovej skúške v anglickom FC Middlesbrough vrátil domov s množstvom dojmov.

KOŠICE. "Snom každého futbalistu je pôsobiť v Anglicku. Ja som sa s FC Middlesbrough síce pripravoval len dva týždne, ale pre mňa to bol superzážitok. Navyše, keď k tomu prirátam pozitívne odozvy, tak môj zážitok sa ešte znásobil,“ citovala oficiálna klubová stránka www.mfkosice.sk slová Juraja Hovančíka.

Mladý stredopoliar v anglickom klube sa počas dvoch týždňov pripravoval s A-mužstvom s výnimkou predzápasových tréningov, keď šestnástka hráčov nominovaná už priamo na stretnutie mala s trénerom Garethom Southgatom iný program. "Kondične som nemal absolútne žiadny problém. Dokonca som absolvoval aj laktátové testy, ktoré lekár označil za perfektné. Zo začiatku som mal trému a bál som sa, ako zapadnem medzi domácich, ale rýchlo som si zvykol na ich štýl.

Tréner Gareth Southgate mladého Košičana pozitívne šokoval už pred prvým tréningom, keď ho neformálne privítal štýlom: "Ahoj, ja som Gareth. Vitaj v našom klube. Som rád, že si prišiel a dúfam, že sa ti pobyt u nás vydarí."

Na záver Hovančíkovho pobytu v FC Middlesbrough funkcionári pripravil pre nádejného Slováka odmenu v podobe stretnutia Premier League Middlesbrough - Arsenal (1:1). "Bol to naozaj skvelý zážitok. Tridsaťtisícová kulisa vytvorila perfektnú atmosféru. Diváci neustále povzbudzovali svojich. Aj keď sa niečo nepodarilo, nepokrikovali na hráčov, ale potleskom ich povzbudili a išlo sa ďalej. V porovnaní so Slovenskom to bol veľký rozdiel,“ dodal J. Hovančík.

Nachádzate sa tu:
Domov