Hossa vynechá ďalšie zápasy, v tomto roku už nenastúpi

Marián Hossa (vľavo).
Marián Hossa (vľavo). (Autor: SITA/AP)
TASR|27. dec 2016 o 20:20

Slovenskí krídelník vynechá minimálne ďalšie tri zápasy Chicaga.

CHICAGO. Marián Hossa sa v zostave hokejistov Chicaga Blackhawks neobjaví minimálne v ďalších troch zápasoch, čo znamená, že v tomto kalendárnom roku už v NHL nenastúpi.

Slovenský krídelník utrpel uplynulý utorok v zápase proti Ottawe Senators zranenie hornej časti tela a ešte pred Vianocami vynechal duel s Coloradom Avalanche.

Podľa portálu chicago.suntimes.com nebude najlepší strelec Blackhawks hrať ani v noci na stredu proti Winnipegu Jets a nenastúpi ani v zápasoch na klziskách súperov v Nashville a v Caroline neskôr tento týždeň.

Tréner Joel Quenneville verí, že Hossa bude k dispozícii na duel v rámci série Winter Classic, keď sa Blackhawks predstavia na Busch Stadium v St. Louis 2. januára proti domácim Blues.

"Skúšal to v pondelok a aj dnes, ale nenastal žiadny progres," povedal po utorňajšom rannom tréningu Quenneville podľa chicago.suntimes.com. Proti Winnipegu sa do zostavy vráti ruský útočník Artem Anisimov.

Hossa patrí k lídrom ofenzívy "jastrabov", s bilanciou 16+7 v 34 dueloch je najlepším strelcom a piatym najproduktívnejším hráčom tímu.

V júli 2009 podpísal s Blackhawks 12-ročný kontrakt na 62,8 milióna dolárov. Toto je jeho ôsma sezóna v drese Chicaga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa vynechá ďalšie zápasy, v tomto roku už nenastúpi