Hossa s Pánikom majú úspešný úvod sezóny, opäť bodovali

Chicago opäť nedokázalo bodovať.
Chicago opäť nedokázalo bodovať. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. okt 2016 o 06:46

Edmonton si poradil s Calgary aj v druhom vzájomnom zápase nového ročníka.

NEW YORK. Hokejisti Chicaga prehrali aj svoj druhý zápas od štartu 100. ročníka NHL, keď v noci na sobotu podľahli Nashvillu na jeho ľade 2:3.

Hosťom nepomohli ani body Mariána Hossu a Richarda Pánika, ktorí si pripísali po jednej asistencii. Nashville sa tešil z víťazného vstupu do sezóny vďaka trom využitým presilovkám z hokejok P.K. Subbana, Romana Josiho a Mikea Fishera.

Lepšia disciplína 

Chicago išlo v prvej tretine dvakrát do vedenia, domáci však tvrdými strelami od modrej v početných výhodách zakaždým vyrovnali. Rozhodujúci moment prišiel v 37. minúte.

Josi v ďalšej presilovke vypálil od modrej a Fisher nikým nekrytý pred Crawfordom jemne pozmenil smer puku. Víťazný štart do sezóny v podaní Nashvillu potešil najmä Subbana, ktorý si po príchode z Montrealu otvoril strelecký účet hneď v prvom dueli za Predators.

Subban debutoval za Nashville gólom 

"Nerozmýšľal som o ničom inom, len o tom, ako vstúpiť do zápasu. Odohral som viacero prípravných duelov, ale šesť mesiacov som nenastúpil na súťažné stretnutie, v ktorom o niečo ide. Aj preto som chcel nohy dostať pod seba, hrať tvrdo a splniť to, čo odo mňa tréneri vyžadovali," povedal pre web NHL 27-ročný obranca.

Chicago opäť doplatilo na nedisciplinovanosť a v úvodných dvoch dueloch sezóny ukázalo, že výrazne musí popracovať najmä na hre v oslabení. V početnej nevýhode inkasovalo od St. Louis aj Nashvillu po tri góly.

"Musíme mať lepšiu disciplínu. Aj za nepriaznivého stavu 2:3 sme mohli zvýšiť ofenzívnu snahu a pobiť sa o vyrovnanie, ale nevyvinuli sme jej dostatok," dodal tréner hostí Joel Quenneville. Chicago má šancu na reparát už v noci na nedeľu, keď opäť nastúpi proti Nashvillu.

Mladý kapitán 

Edmonton si poradil s Calgary aj v druhom vzájomnom zápase nového ročníka, po domácom víťazstve 7:4 v otváracom stretnutí triumfoval na ľade Flames 5:3.

Connor McDavid sa o to pričinil tromi bodmi za gól a dve asistencie, Leon Draisaitl dvomi presnými zásahmi v tretej tretine. Slovenský obranca Andrej Sekera pri vyše 20-minútovom pobyte na ľade ohrozil bránku Flames jednou strelou.

V oboch zápasoch potiahol Oilers za víťazstvom McDavid, ktorý sa vo veku 19 rokov a 266 dní stal najmladším kapitánom tímu NHL v histórii.
V oboch zápasoch potiahol Oilers za víťazstvom McDavid, ktorý sa vo veku 19 rokov a 266 dní stal najmladším kapitánom tímu NHL v histórii. (Autor: TASR/AP)

V oboch zápasoch potiahol Oilers za víťazstvom McDavid, ktorý sa vo veku 19 rokov a 266 dní stal najmladším kapitánom tímu NHL v histórii. Po trojbodovom zápise v úvodnom dueli proti Flames poslal súperovi rovnaký pozdrav aj na jeho ľade. Gólovo ho vyšperkoval už v 8. minúte, keď po prihrávke Jordana Eberleho unikol do otvorenej obrany a bekhendovým blafákom prekonal Elliotta.

"Veď preto má céčko na drese. Každý si povie: 'Nie je na kapitána príliš mladý? Je pripravený na úlohu lídra?' V úvodných zápasoch všetkým ukázal, že to bola správna voľba," vyzdvihol kapitána brankár Cam Talbot s 32 úspešnými zákrokmi.

Druhú prehru za sebou neodvrátili hokejisti Los Angeles a Philadelphii v Staples Center podľahli 2:4. O výsledku stretnutia rozhodla druhá tretina, v ktorej si hostia vybudovali štvorgólový náskok.

Los Angeles neodvrátilo druhú prehru v sezóne.
Los Angeles neodvrátilo druhú prehru v sezóne. (Autor: TASR/AP)

Do záverečného dejstva napokon vstúpili vo vedení 4:1, no domácim dovolili skorigovať skóre už len raz z hokejky Braydena McNabba.

Po zranení Jonathana Quicka sa v bránke Kings predstavil Jeff Zatkoff, z tridsiatich striel súpera si pripísal 26 úspešných zákrokov. Zo striedačky mu kryl chrbát Peter Budaj.

NHL:

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)

Góly: 8. Subban (Johansen, Forsberg), 17. Josi (Johansen, Fisher), 37. Fisher (Josi, Johansen) - 3. Kruger (Hartman, HOSSA), 10. Hjalmarsson (Keith, PÁNIK)
Marián Hossa 18:35 min, 0+1, 3 strely, Richard Pánik (obaja Chicago) 15:36 min, 0+1, 1 hit, jeden plusový bod

Calgary Flames - Edmonton Oilers 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)

Góly: 2. Monahan (Gauderau, Engelland), 12. Frolík (Backlund), 53. Jokkipaka (Versteeg) - 8. McDavid (Eberle, Russell), 25. Eberle (Draisaitl, McDavid), 42. Draisaitl (Lucic, McDavid), 47. Letestu, 59. Draisaitl (Lucic, Nurse) 
Andrej Sekera (Edmonton) 20:26 min, 0+0, 1 strela 

Los Angeles Kings - Philadelphia Flyers 2:4 (0:0, 1:4, 1:0)

Góly: 39. Doughty (Kopitar), 44. McNabb (Martinez, King) - 24. Gordon (Cousins, Manning), 25. Couturier (Konecny, Gostisbehere), 33. Couturier (Konecny, Voráček), 39. Streit (Provorov, Cousins)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa s Pánikom majú úspešný úvod sezóny, opäť bodovali