Hossa pomohol gólom k výhre Chicaga

Columbus prekvapujúco vysoko vyhral nad Detroitom.
Columbus prekvapujúco vysoko vyhral nad Detroitom. (Autor: SITA/AP)
TASR|26. okt 2011 o 07:39

Ľubomír Višňovský odohral proti Chicagu až 31 minút, ale Anaheim napokon aj tak prehral po nájazdoch.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa stal treťou hviezdou utorňajšieho duelu zámorskej NHL Chicago - Anaheim.

Tridsaťdvaročný krídelník prispel k triumfu domáceho mužstva 3:2 po samostatných nájazdoch jedným gólom, keď v 31. min vyrovnával na 1:1. Pre Mariána Hossu to bol už piaty presný zásah v tejto sezóne, skóroval v piatom zápase v rade.

Hossa pochválil spoluhráčov z útoku

"Danny Carcillo odviedol vynikajúcu prácu, keď na seba naviazal dvoch hráčov súpera. Patrick ma našiel peknou prihrávkou a pre mňa už nebol problém trafiť, mal som to veľmi jednoduché," povedal po stretnutí slovenský útočník.

V drese hostí odohral viac ako 31 minút obranca Ľubomír Višňovský, ani on však nedokázal zabrániť prehre svojho tímu. Veľký podiel na víťazstve Blackhawks má útočník Patrick Kane, ktorý v riadnom hracom čase dvakrát asistoval a napokon premenil rozhodujúci samostatný nájazd.

"Jastrabom" sa v tejto sezóne podarilo uspieť v nájazdoch až na tretí pokus, keď predtým v "lotérii" nestačili na Boston a Colorado. "Trochu som zmenil formát tréningov a nájazdy sme nacvičovali nie na ich konci, ale uprostred," prezradil tréner Chicaga Joel Quenneville.

Jeho náprotivok Randy Carlyle tak odchádzal zo svojho päťstého duelu v pozícii hlavného kouča Ducks s prehrou, nepomohli mu ani presné zásahy skúsených Ryana Getzlafa a Teemu Selänneho. Fínsky veterán v utorok zaznamenal už 640. gól v NHL a v historickej tabuľke kanonierov sa vyrovnal trinástemu v poradí Davovi Andreychukovi.

Sekera odohral 20 minút

V utorok sa predstavila aj ďalšia dvojica Slovákov. Obranca Andrej Sekera za Buffalo absolvoval takmer 20 minút, ale prezentoval sa len jednou strelou na bránku. Sabres prehrali v domácom prostredí s Tampou Bay 3:4. Útočník Michal Handzuš sa na víťazstve San Jose nad Nashvillom nepodieľal gólom ani asistenciou, na brankára Niemiho vyslal dve strely a dva pokusy súperov zblokoval.

Zo súboja dvoch kanadských tímov vyšiel víťazne Edmonton, Oilers pred vlastnými fanúšikmi zdolali finalistu minulosezónnych bojov o Stanleyho pohár z Vancouveru 3:2. Prvý triumf v sezóne si na svoje konto pripísal Columbus, ktorý zdolal divízneho rivala Detroit 4:1. Blue Jackets až do utorka mali na svojom konte iba jeden bod. "Každý z našej šatne niesol náročné tri týždne veľmi ťažko. Bolo to peklo. Po psychologickej a emočnej stránke sme prešli náročným obdobím. Cítili sme veľký tlak," uviedol tréner Columbusu Scott Arniel.

Hedberg vychytal v Los Angeles nulu

Prvý tohtosezónny shutout si na svoje konto pripísal brankár Johan Hedberg z New Jersey. Na ľade Los Angeles za svoj chrbát nepustil ani jednu z 31 striel súpera a stal sa druhou hviezdou duelu. Devils o svojom triumfe rozhodli v druhej polovici druhej tretiny, keď za necelých šesť minút strelili tri góly. Dva z nich dosiahol skúsený center Dainius Zubrus, pre ktorého to boli premiérové presné zásahy v tejto sezóne.

Pittsburgh zvíťazil "na nulu" v New Yorku nad Islanders a s dvojbodovým náskokom pred Washingtonom a Dallasom je lídrom poradia celej NHL. Obaja prenasledovatelia však majú na svojom konte menej zápasov. Najmä Washington zatiaľ zaberá na plný plyn, keď zvíťazil vo všetkých siedmich tohtosezónnych zápasoch.

výsledky:

Carolina - Ottawa 2:3 po sam. nájazdoch 2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 56. T. Ruutu (Harrison), 58. Skinner (McBain, E. Staal) - 27. Konopka (Gončar, Winchester), 39. Spezza (Greening, Gončar), rozhodujúci sam. nájazd Spezza

Columbus - Detroit 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Góly: 1. Umberger (Vermette, Johansen), 9. Johansen (Clitsome, Russel), 45. Moore (Bass, Clitsome), 60. Mackenzie (Umberger, Clitsome) - 5. Helm (Abdelkader, Bertuzzi)

New York Islanders - Pittsburgh 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Góly: 17. Dupuis (Orpik), 21. Park (Asham), 59. J. Staal (Dupuis).

Nashville - San Jose 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Góly: 44. C. Smith (S. Weber, Fisher) - 15. Couture (Havlát), 55. Pavelski (Marleau, J. Thornton), 59. Pavelski (Marleau, J. Thornton)

Buffalo - Tampa Bay 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)

Góly: 2. Vanek (Pominville, Adam), 3. Boyes (McCormick, Ellis), 60. Gerbe (Boyes, Gaustad) - 14. Lecavalier (St. Louis), 20. Thompson (Pyatt, Moore), 25. Stamkos (Gilroy, M. Bergeron), 59. Malone (Clark)

Chicago - Anaheim 3:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 31. MARIÁN HOSSA (P. Kane, O'Donnell), 46. Sharp (P. Kane), rozhodujúci nájazd P. Kane - 21. Getzlaf (Perry, Selänne), 37. Selänne (Cogliano)

Edmonton - Vancouver 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Góly: 22. Eberle (T. Hall, Potter), 26. Horcoff (Smyth), 27. T. Hall (Eberle, Nugent-Hopkins) - 32. Hodgson (Edler, Malhotra), 48. Burrows (H. Sedin, S. Salo)

Phoenix - Dallas 2:3 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 8. Torres (Korpikoski, Ekman-Larsson), 49. Doan (Ray Whitney, Langkow) - 13. Souray (Benn, Ott), 59. Burish (Ribeiro, Morrow), rozhodujúci sam. nájazd Daley.

Los Angeles - New Jersey 0:3 (0:0, 0:3, 0:0)

Góly: 34. Zubrus (Greene, Eliáš), 36. Eliáš (Sýkora, Greene), 39. Zubrus (Sýkora, Fayne)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa pomohol gólom k výhre Chicaga