Sagan bojoval o olympiádu, skončil hlboko v poli porazených

Peter Sagan na MS v Glasgowe 2023.
Peter Sagan na MS v Glasgowe 2023. (Autor: Twitter/Lukáš)
Sportnet, TASR|12. aug 2023 o 18:16

Druhý Slovák, Matej Ulík, preteky nedokončil.

MS v cyklistike - cross country, horská cyklistika

1.

Thomas Pidcock

Veľká Británia

1:22:09 h

2.

Samuel Gaze

N. Zéland

+ 19 s

3.

Nino Schurter

Švajčiarsko

+ 34 s

63.

Peter Sagan

Slovensko

+ 7:14 m

GLASGOW. Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v horskej cyklistike celkové 63 miesto. Víťazom a majstrom sveta sa stal Thomas Pidcock z Veľkej Británie.

Sagan na víťaza stratil sedem minút a štrnásť sekúnd. Druhý Slovák v poli, Matej Ulík, preteky nedokončil, zvyšok cyklistov ho predbehol.

Druhé miesto obsadil po tuhom boji Samuel Gaze z Nového Zélandu, ktorý stihol predbehnúť kráľa horskej cyklistiky Nina Schurtera zo Švajčiarska.

Sagan odštartoval spolu s Holanďanom Mathieuom van der Poelom z piateho radu napriek tomu, že v tejto sezóne nenazbierali v disciplíne žiadne body do rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie.

Práve tá pomohla obom cyklistom k lepšej pozícii na štartovom rošte. Ostatní pretekári za tento krok skritizovali UCI v otvorenom liste, no podľa únie dodala úprava poradia pretekom prestíž.

Tridsaťtriročný Slovák sa vyhol hromadnému pádu na štarte a v začiatočnej fáze sa držal okolo 30. miesta, van der Poel odstúpil po páde na konci prvého kola.

Sagan si tak nezaistil účasť na olympijských hrách v Paríži 2024. Tú získali dvaja najlepší cyklisti z krajín, ktoré nie sú v prvej devätnástke rebríčka UCI. Sagana predbehli piati cyklisti mimo Top 19 z rebríčka UCI.

Na 11. mieste skončil Martin Blums z Lotyšska, 33. bol Jose Ulloa Arevalo z Mexika. Kulombíjčan Cuervo skončil 48, Zaltsman z Izraela 55. a Slovinec Naglič 56.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan bojoval o olympiádu, skončil hlboko v poli porazených