Hološko skóroval už vo štvrtom zápase

Filip Hološko.
Filip Hološko. (Autor: TASR)
SITA|8. apr 2011 o 10:22

Filip Hološko sa presadil v dvoch ligových stretnutiach, v prípravnom stretnutí Slovenska s Dánskom (1:2), aj v Tureckom pohári.

ISTANBUL. Slovenský futbalový reprezentant Filip Hološko sa gólovo presadil v každom z ostatných štyroch duelov, v ktorých nastúpil v základnej zostave. Útočník Istanbulu Büyüksehir sa vo štvrtkovom prvom semifinálovom zápase Tureckého pohára odhodlal na pokutový kop a v 62. min vyrovnal stav duelu s Genclerbirligi na 1:1.

Dvadsaťsedemročný rodák z Piešťan hral do 75. min, približne o desať minút neskôr putoval po červenej karte predčasne pod sprchy domáci Akyuz. Kmeňový hráč Besiktasu Istanbul Hološko sa presadil v ostatných dvoch ligových stretnutiach a taktiež v prípravnom stretnutí Slovenska s Dánskom (1:2).

Hološko: Vzal som to na seba

"Penaltu sme kopali už v prvom polčase, no spoluhráč Akin ju nepremenil. Keď neskôr prišla takáto šanca znova, už som to vzal na seba. Veril som si, darí sa mi strelecky, tak prečo by som nešiel," povedal Filip Hološko na margo svojho rozhodovania sa pred pokutovým kopom pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

"Počkal som si na pohyb brankára, dal som to potom po mojej pravej ruke. A kedy som kopal penaltu naposledy? V Manise ich bolo viacero, ale naposledy asi za Besiktas v príprave proti Villarrealu. Hrali sme nerozhodne 2:2 a nasledoval rozstrel. Aj vtedy som ju premenil."

Odchovanec trenčianskeho futbalu aj napriek nie ideálnemu výsledku z prvého merania síl dúfa v čisto istanbulské pohárové finále. Jeho kmeňový klub Besiktas totiž zvládol prvý krok, keď si s Gaziantepsporom poradil pohodlne 3:0.

"Myslím si, že sme mužstvo, ktoré vie zahrať aj vonku. Neraz sme to dokázali. V Ankare pôjde o všetko, hop alebo trop. Poviem pravdu, mám rád takéto zápasy, keď sa, ako sa hovorí, láme chlieb. Verím, že podáme dobrý výkon a ja sa budem snažiť podľa možností opäť prispieť nejakým gólom," uviedol F. Hološko.

Istanbul BB - Genclerbirligi 1:1

Blahoželal aj tréner Weiss

Výborná strelecká fazóna teší aj kouča slovenskej reprezentácie Vladimíra Weissa.

"S trénerom som v kontakte, aj vo štvrtok a aj po víkendovom ligovom zápase, ktorý sme vyhrali 2:1, mi písal a blahoželal ku gólu. Teraz sa čudoval, že už zahrávam aj penalty. Gratulácie trénera Weissa ma veľmi potešili, dúfam, že pri najbližšej príležitosti, ak samozrejme dostanem dôveru, skórujem opäť aj za Slovensko," uzavrel účastník MS 2010 v JAR.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hološko skóroval už vo štvrtom zápase