Holanďan Jol na dva roky trénerom Hamburgeru SV

SITA|14. máj 2008 o 11:08

HAMBURG 14. mája (SITA) - Trénerom nemeckého futbalového mužstva Hamburger SV sa na dva roky stal Holanďan Martin Jol. Po presne 177-dňovom hľadaní nového kouča o tom v utorok večer rozhodlo 12-členné ...

HAMBURG 14. mája (SITA) - Trénerom nemeckého futbalového mužstva Hamburger SV sa na dva roky stal Holanďan Martin Jol. Po presne 177-dňovom hľadaní nového kouča o tom v utorok večer rozhodlo 12-členné grémium dozornej rady klubu, a to pomerom hlasov 11:1. Voľbu potvrdil šéf kolégia Horst Becker.

Jol strieda na lavičke tímu z prístavného mesta krajana Huuba Stevensa, ktorý smeruje do PSV Eindhoven. Päťdesiatdvaročný rodák z Haagu Maarten Cornelius "Martin" Jol, ktorý po Rode Kerkrade pôsobil vo Waalwijku a do októbra 2007 v anglickom Tottenhame Hotspur, by podľa magazínu Kicker mal ročne zarobiť 2 milióny eur, čo je rekord tohto bundesligového klubu. Od 19. novembra 2007, keď vo veľkom predstihu oznámil svoj odchod Stevens, boli medzi kandidátmi napríklad aj Dieter Hecking, Slaven Bilič, Jürgen Klopp či Gérard Houllier.

Niekdajší stredopoliar Jol ako hráč účinkoval v zahraničí v Bayerne Mníchov a West Bromwichi Albion. Do Nordbank Areny prichádza s asistentmi Željkom Petrovičom (dosiaľ hlavný kormidelník v spomenutom Waalwijku) a svojím bratom Corneliusom. Hráčom bude predstavený začiatkom budúceho týždňa po svojom návrate z dovolenky v Španielsku. HSV pred sobotňajším záverečným zápasom v najvyššej domácej súťaži proti Karlsruhe má šancu kvalifikovať sa do Pohára UEFA 2008/2009.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Holanďan Jol na dva roky trénerom Hamburgeru SV