Ani Poprad, ani Zvolen. V hokejovej Lige majstrov Slovensko nebude mať zástupcu

Finalisti Tipos extraligy - Poprad a Zvolen.
Finalisti Tipos extraligy - Poprad a Zvolen. (Zdroj: TASR)
SITA|3. máj 2021 o 23:17

Pôvodne sa so slovenským tímom rátalo.

BRATISLAVA. Slovensko pravdepodobne nebude mať svojho zástupcu v hokejovej Lige majstrov v sezóne 2021/2022.

Vedenie súťaže totiž pri žrebe skupinovej časti naplánovanom na 19. mája neráta so slovenským tímom, aj keď v pôvodnom pláne ešte v 26. apríla bolo miesto aj pre slovenského šampióna.

V pondelok 3. mája predstavitelia nadnárodnej súťaže pridelili voľnú kartu ukrajinskému majstrovi Donbassu Doneck a pri žrebe už Ukrajinci figurujú medzi tzv. Challenger Leagues po boku Bielorusov, Britov, Francúzov, Nórov, Poliakov a Dánov.

Vedenie súťaže o výmene Slovákov za inú krajinu neinformovalo, na svojom webe však už v piatok 30. apríla nerátalo s klubom zo slovenskej extraligy.

Slovensko nemalo mať svojho zástupcu v LM 2020/2021, ktorú napokon kvôli pandémii koronavírusu vôbec neodohrali. Právo štartu odmietla využiť Banská Bystrica a vedenie Tipsport ligy vtedy iný klub do nadnárodnej súťaže neponúklo.

Doteraz v hokejovej Lige majstrov zastupovali Slovensko len tri kluby - HC Košice, HK Nitra a HC '05 Banská Bystrica.

Pri spomenutom žrebe sa v jednej časti (šesť skupín po štyri družstvá) nachádza 21 tímov zo zakladateľských krajín (Švédsko, Švajčiarsko, Fínsko, Nemecko, Česko), víťaz Kontinentálneho pohára z ročníka 2019/2020 plus víťazi súťaži v Bielorusku a Veľkej Británii.

Tieto tímy začnú skupinovú časť už 26. augusta. Zostávajúcich osem účastníkov - tri kluby z nadnárodnej Ice Hockey League aj majstri Francúzska, Ukrajiny, Nórska, Poľska a Dánska - sú v druhej časti (dve skupiny po štyri tímy) a začnú až 2. septembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Ani Poprad, ani Zvolen. V hokejovej Lige majstrov Slovensko nebude mať zástupcu