Zvolen rozhodol pred domácim publikom, ako prvý oslavuje postup do semifinále

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: TASR)
TASR|23. mar 2023 o 20:26

Zuzin sa blysol štyrmi bodmi za dva góly a dve asistencie.

Tipos extraliga - štvrťfinále play-off, 5. zápas

Zvolen - Nové Zámky 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Góly: 1. Bondra (Viedenský, Zuzin), 7. Stupka (Zuzin), 34. Jedlička (Marcinek), 41. Zuzin (Viedenský), 48. Zuzin (Rauhauser) - 9. Bezúch (Ondrušek, Múčka), 25. Johnson (Jackson, Lee)

Rozhodovali: Snášel, Korba - Bogdaň, Durmis. Vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 2512

Zvolen: Paterson - Messner, Hain, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Sládok, S. Barcík - Zuzin, Viedenský, Bondra - Sideroff, Huntebrinker, Hecl - Marcinek, Šiška, Csányi - Jedlička, V. Fekiač, Stupka - A. Barcík

Nové Zámky: Kantor - Chovan, Lee, Ligas, Mamčics, Hatala, Roman - Klempa, Johnson, Loggins - Števuliak, J. Mikúš, Lapšanský - T. Mikúš, Jackson, Faith - Múčka, Ondrušek, Bezúch

/stav série: 4:1, do semifinále postúpil Zvolen/

ZVOLEN. Hokejisti HKM Zvolen si ako prví vybojovali postup do semifinále play-off Tipos extraligy.

V 5. zápase štvrťfinále doma zdolali Nové Zámky 5:2 a sériu celkovo ovládli 4:1 na zápasy. Pre Novozámčanov sa sezóna skončila.

Ústrednou postavou zvolenského triumfu bol Peter Zuzin, ktorý zaznamenal štyri body. K dvom gólom pridal aj dve asistencie.

VIDEO: Asistent trénera HKM Zvolen Andrej Kmeč hodnotí zápas

VIDEO: Tréner HC Mikron Nové Zámky Gergely Majoross hodnotí zápas

Hlasy po zápase

Peter Oremus, tréner Zvolena: "Musím dať úctu aj hráčom Nových Zámkov, ktorí majú svoju kvalitu a v niektorých častiach tohto zápasu boli lepší ako my. Nás podržal viackrát brankár, zlomilo sa to napokon v náš prospech a v tretej tretine sme už dominovali na ľade. Máme ešte vyššie ciele a som rád, že sme to potvrdili takýmto výsledkom.

V našom mužstve sú tiež kvalitní hráči. Podali sme kolektívny výkon. Chýbalo nám sedem hráčov, päť útočníkov a dvaja obrancovia, ale tí čo nastúpili, odviedli kus dobrej roboty, makali a zaslúžia si postup. Pevne verím, že chýbajúci hráči sa uzdravia a v semifinále budeme silní. Som rád, že odkedy som vo Zvolene aj s Andrejom Kmečom, tak sme po tretíkrát v semifinále. Nie je jednoduché každý rok postúpiť do elitnej štvorky. Chceme hrať však finále a urobíme všetko pre to, aby sme finále aj hrali."

Gergely Majoross, tréner Nových Zámkov: "Myslím si, že sme urobili pár chýb, ktoré nás stáli piaty zápas. Celkovo to však bol dobrý, kvalitný duel. Súper využil svoje šance a postupuje. Najmä druhý zápas tejto série bol naozaj bolestivý. Bol kľúčový. A takisto tento piaty duel. Ak by sme boli v niektorých momentoch múdrejší, chytrejší, lepšie si ho zmanažovali, tak sme mohli vyhrať a odohrať ešte viac stretnutí. Boli sme blízko k lepšiemu výsledku. Prehrať úvodné dva play off duely na ľade súpera po predĺžení je ťažké. Avšak Zvolen bol lepším tímom a zaslúžil si postup do semifinále."

Tibor Mikúš, kapitán Nových Zámkov: "Mňa táto séria veľmi bavila. Myslím si, že aj divákov mohla. Boli to napínavé zápasy. Prvé dva vo Zvolene išli do predĺženia. Škoda, že sa nám aspoň jeden z nich nepodarilo vyhrať. Priebeh série by bol možno iný. Avšak som rád, ako sme bojovali za celú kabínu i klub. Predviedli sme dobrý hokej a nemáme sa za čo hanbiť. Je to pre nás krutý výsledok. Priebehy všetkých zápasov boli fakt tesné. Aj výsledok série 4:1 na zápasy je pre nás veľmi krutý. Viedli sme vo viacerých zápasoch o gól, ale nedotiahli sme to do víťazného konca.

Zápasy boli kvalitné, hokejové. Jazdilo sa, malo to náboj, emóciu, všetko, čo k play-off patrí. Pre divákov to bola atraktívna séria. Škoda, že netrvala dlhšie. Zvolenčania majú kvalitný a široký káder na play off. Hrali fakt dobre a chcem im pogratulovať k výhre. Pre Nové Zámky to bola i napriek vypadnutiu v tomto play off úspešná sezóna, Náš tichý cieľ bol spraviť šestku, čo sa nám podarilo. V posledných zápasoch základnej časti sme zabojovali. Som rád, že prvý cieľ sme splnili a ukázali sme, že máme kvalitný tím a klub ako celok ide v posledných rokoch nahor."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen rozhodol pred domácim publikom, ako prvý oslavuje postup do semifinále