Gólová prestrelka vo Zvolene. Domáci v závere zlyhali, napravili to však v predĺžení

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|12. mar 2024 o 21:03 (aktualizované 12. mar 2024 o 21:15)

Séria predkola play-off sa sťahuje na domáci ľad Liptovského Mikuláša.

Tipos extraliga - predkolo play-off

HKM Zvolen - Liptovský Mikuláš 7:6 pp (1:1, 5:2, 0:3 - 1:0)

Góly: 13. R. Bondra (C. Hults, M. Hults), 21. M. Hults (Lukosevicius, M. Hecl), 25. Marcinek (Sládok, Fortin), 35. Kašlík, 38. Zuzin (Kašlík, Gachulinec), 40. Rauhauser (Gachulinec, Kolenič) – 20. Réway (Ullman, Quince), 36. Žilka (J. Sukeľ, Kriška), 40. A. Nauš (Berry, Egle), 48. Nespala. 54. Ullman (Egle)

Rozhodcovia: T. Orolin, J. Konc ml. – D. Konc ml., Hercog. Vylúčení na 2. min: 6:6, presilovky 2:3, oslabenia: 0:0

Diváci: 1549

Zvolen: Kupsky (61. Trenčan) – Gachulinec, Rauhauser, Mudrák, C. Hults, Hain, Sládok - Lukosevicius, M. Hults, M. Hecl – R. Bondra (do 40. min.), Fortin, Zuzin – Marcinek, Šiška, Kašlík – Kolenič, K. Gabor, Csányi

HK 32 Liptovský Mikuláš: Krasikov (41. Rychlík) – Ullman, Lalík, F. Fekiač, Hraško, Mezovský, Thompson – Réway, Quince, Lahtinen – Berry, Egle, A. Nauš – Žilka, Kriška, J. Sukeľ – Nespala, Vankúš, D. V. Tkáč

ZVOLEN. Hokejisti Zvolena zvíťazili v druhom zápase kvalifikácie play-off Tipos extraligy na domácom ľade nad Liptovským Mikulášom 7:6 po predĺžení a vyrovnali stav série hranej na tri víťazstvá na 1:1.

Hostia nastúpili oproti prvému zápasu s dvoma zmenami, keď Avtsina nahradil Lahtinen a T. Nauša Tkáč.

Tretí duel medzi týmito mužstvami sa hrá v Liptovskom Mikuláši vo štvrtok.

Priebeh zápasu

V prvej tretine sa oba tímy presadili v presilovkách, najprv Zvolenčania po teči Bondru a potom Liptáci 9 sekúnd pred prestávkou po strele Réwaya z kruhu.

V druhej tretine sa strhla gólová prestrelka, najprv vedenie prinavrátil Zvolenu z dorážky M. Hults, na 3:1 zvýšil počas 4-minútovej presilovky dôrazný Marcinek pred bránkou a štvrtý domáci gól pridal z prečíslenia Kašlík.

Hostia odpovedali o 21 sekúnd Žilkom spred bránkového priestoru, avšak na druhej strane sa presadil z medzikružia Zuzin.

Dva góly padli ešte v poslednej minúte tohto dejstva, najprv znižoval po buly bez prípravy A. Nauš, ale trojgólové vedenie opäť zariadil Rauhauser, keď obkorčuľoval bránku a presne zakončil.

V tretej tretine nastúpil Mikuláš už s brankárom Rychlíkom a Zvolen hral bez Bondru.

Najprv sa ujala strela hosťujúceho Nespalu od modrej a rovnako od modrej skončil v bránke tečovaný puk po koncovke Ullmana a bolo razom 6:5.

Vyrovnanie mali v závere na hokejke Réway v úniku a F. Fekiač, ktorý trafil žŕdku, no napokon daroval šiesty gól Liptákom v oslabení zvolenský brankár Kupsky, ktorý chcel dať pri avizovanom zakázanom uvoľnení súpera v šestici gól do prázdnej svätyne súpera, ale trafil Berryho a ten poľahky vyrovnal na 6:6.

Do predĺženia nastúpil do zvolenskej bránky Trenčan a ten neinkasoval.

Potešil ho Gachulinec presnou strelou z vrchnej časti kruhu v 65. minúte, ktorý vykúpil svoje mužstvo od pohromy a druhej prehry v rade v sérii hranej na tri víťazstvá.

Vieme, na čom musíme pracovať, hovorí tréner Zvolena

„Diváci mohli byť celkom spokojní, teda hlavné tí nestranní, ale obe strany nebudú spokojné s určitými detailmi.

Z našej strany sme hrali dve tretiny slušný, ofenzívny hokej. Na druhej strane musíme povedať, že niektoré detaily nám unikli a budeme musieť na nich popracovať.

V tretej tretine hral súper veľmi riskantne, my sme mu k tomu pomohli určitými vecami, ktoré sa snažíme v našej hre dlhodobo odstrániť, no nie vždy nám to ide.

Vieme, na čom musíme popracovať, aby sme lepšie manažovali zápas, najmä keď vedieme o tri góly,“ hodnotil utorňajší duel asistent trénera Zvolena Norbert Javorčík.

Nechcel sa vyjadrovať k jednotlivým hráčom, najmä ku kiksu brankára Kupskyho, ktorý v poslednej minúte fatálnou chybou zapríčinil gól na 6:6.

„Nechcem po zápase hodnotiť jednotlivých hráčov, chceme si zobrať z tohto zápasu pozitívnu emóciu, s ktorou sme skončili.

Na detailnejšie hodnotenie sa treba vyspať, to platí aj v prípade Kupskyho. Kto športoval, tak vie, že prídu aj vynikajúce zápasy a výkony a prídu aj výkony, ktoré treba hodiť za hlavu a ísť ďalej.

Iba veľké mužstvá a veľkí hráči dokážu byť aj za takejto situácie mentálne silní a ísť ďalej.“

Faith: Tretia tretina bola fantastická

O niečo spokojnejší sú po dvoch zápasoch Liptáci. Vo Zvolene síce vyhrali iba jeden zápas po predĺžení, ale oba v riadnom hracom čase remizovali a potrápili silnejšieho vicemajstra na jeho ľade.

„Bol to veľmi zaujímavý zápas, najmä pre trénerov. My sme 40 minút neboli dostatočne silní a agresívni. Veľa súbojov sme prehrávali.

Obranná tretina nám nefungovala, inkasovali sme za dve tretiny 6 gólov, ani brankárovi sme nepomohli.

Tretia tretina bola fantastická, tak by to malo vyzerať, išli sme do určitého rizika, ale ten nás vrátil do zápasu.

Potom som už veril tímu, nechcel som nič meniť v predĺžení, lietali nám tam nejaké puky, boli tam pološance z našej strany, rozhodla prvá gólová strela, ale asi za tých 40 minút sme si zvíťaziť nezaslúžili,“ hodnotil utorňajšiu prehru po predĺžení tréner L. Mikuláša Juraj Faith a k vývoju vyrovnanej sérii pred dvoma domácimi zápasmi na Liptove dodal: „Berieme jeden bod a urobíme všetko pre to, aby sme my išli ďalej. Určite budeme bojovať.

Prvé dva zápasy boli nesmierne vyrovnané, videli sme dve predĺženia, úplne rozdielne zápasy. Jeden s lepšími defenzívami, druhý s gólostrojom na oboch stranách. Uvidíme, čo prinesú domáce zápasy.

Treba sa na ne dobre pripraviť. Budú v nich rozhodovať malé veci a v nich sa musíme zlepšiť oproti tomuto druhému zápasu.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Gólová prestrelka vo Zvolene. Domáci v závere zlyhali, napravili to však v predĺžení