Zakliaty Marcinko sa pýta na MS. V českom play off je druhý najproduktívnejší

Tomáš Marcinko v drese HC Oceláři Třinec.
Tomáš Marcinko v drese HC Oceláři Třinec. (Autor: facebook/HC Oceláři Třinec)
Šimon Čop|3. apr 2023 o 16:15

Černák si upevnil dôveru trénerov v najdôležitejších situáciách zápasov.

BRATISLAVA. Urastený center Tomáš Marcinko bol svojho času reprezentačnou stálicou. Medzi rokmi 2014-2018 sa zúčastnil na dvoch olympiádach a troch svetových šampionátoch. 

Posledných päť rokov mu však účasti na veľkých turnajoch unikajú. Zmení sa to v sezóne 2022/23? S jeho formou by mohol byť vítanou posilou, veď patrí k najlepším hráčom v českej najvyššej súťaži. Na druhej strane ho čakajú príjemné rodinné povinnosti, preto by sa ospravedlnenka z MS dala pochopiť. 

Počas minulého týždňa potešili slovenských hokejových fanúšikov predovšetkým dvaja hráči v NHL. Prvý gól v súťaži strelil Miloš Kelemen. Dva body i šesť plusiek zaznamenal obranca Erik Černák. 

Do výberu piatich zaujímavých Slovákov za uplynulých sedem dní sa dostal aj junior Jakub Demek a debutant v ECHL Matúš Spodniak.

Tomáš Marcinko 

Tomáš Marcinko zažíva zaujímavé a nabité play off plné veľkých udalostí i paradoxov. Hoci je jasne najproduktívnejším Slovákom vo vyraďovacích bojoch českej extraligy, považovali ho za nositeľa smoly.

Třinec totiž vyhráva hlavne tie zápasy, v ktorých nenastúpi alebo ktoré nedohrá. Až na jednu výnimku to platilo vo štvrťfinále proti Sparte Praha.

Hoci Třinec zvíťazil v štyroch dueloch, Marcinko oslavoval so spoluhráčmi na ľade iba raz - v utorok po víťaznom šiestom zápase.

V prvom zápase na ľade Sparty sa podpísal pod oba góly Třinca. Na prvý prihrával a druhý strelil. Jeho tím však prehral 2:3. 

V druhom stretnutí už nenastúpil, keďže chcel byť pri pôrode svojej manželky. Hneď ako dostal signál, vyrazil z Prahy do Bratislavy. Vladimíra Marcinková, poslankyňa Národnej rady Slovenskej republiky, mu porodila syna Leona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Zakliaty Marcinko sa pýta na MS. V českom play off je druhý najproduktívnejší