Gajan zažiaril proti krajanovi Gadžievovi. Stal sa prvou hviezdou

Brankár Adam Gajan.
Brankár Adam Gajan. (Autor: Puckfans.at / Andreas Robanser)
Oh my Hockey|24. feb 2024 o 07:27

V OHL rozhodol o výhre Filip Mešár.

NEW YORK. Na programe americkej juniorskej USHL bol zápas medzi Green Bay Gamblers a Muskegonom Lumberjacks. Postavili sa proti sebe slovenskí brankári.

Z výhry 5:1 sa tešil Adam Gajan. Lumberjacks síce boli tvrdým orieškom, no on ich zastavil 35 zákrokmi. Stal sa prvou hviezdou duelu.

Ten veľmi nevyšiel jeho protivníkovi Šichabutdinovi Gadžievovi. Išlo o jeden z mála zápasov, ktoré musel predčasne opustiť, pustil 5 gólov z 27 striel.

Spomedzi korčuliarov v USHL sa darilo aj Gajanovmu spoluhráčovi Liborovi Nemcovi, ktorý zaknihoval asistenciu. Peter Císar zaznamenal asistenciu a plusku pri výhre Farga nad Omahou 4:0.

V univerzitnej NCAA sa pripomenul Šimon Latkóczy, ktorý nepustil ani jeden z 24 pokusov Colorado College a pre Omahu vychytal víťazstvo 3:0.

Vydarený zápas zažil v kanadskej OHL Filip Mešár, ktorý skóroval po siedmich stretnutiach bez gólu. Pri výhre Kitcheneru nad Sarniou 7:3 zaznamenal víťazný gól a dve asistencie.

Rangers, ktorí patria k hlavným ašpirantom na titul, si vďaka tomuto výsledku zaistili účasť v play-off OHL.

Bodovať sa podarilo aj Daliborovi Dvorskému. K výhre Sudbury 3:2 po predĺžení prispel asistenciou, ktorá znamená jeho 60. bod v sezóne.

V QMJHL pokračuje vo výborných výkonoch forvard Peter Repčík. Presným zásahom zaistil pre Drummondville bod za prehru 2:3 po predĺžení. Išlo o jeho 25. gól a 50. bod v ročníku.

Vo WHL zaznamenali asistenciu Jozef Viliam Kmec a Samuel Honzek. Prvý menovaný sa tešil z výhry, druhý bol pri jedinom góle tímu pri prehre 1:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»USHL»Gajan zažiaril proti krajanovi Gadžievovi. Stal sa prvou hviezdou